S. K. Tremayne: Jääkaksoset

Jääkaksoset on ensimmäinen S. K. Tremaynelta suomennettu teos, mutta toivoa sopii, että lisää on luvassa, sen verran koukuttava tämä oli.

Sarah ja Angus Moorcroft olivat täydellinen camdenilaisperhe, kunnes kaikki pirstoutui perheen kaksostytöistä toisen kuoltua onnettomuudessa. Vuotta myöhemmin Moorcroftit ovat päättäneet jättää Camdenin taakseen ja aloittaa uuden elämän syrjäisellä majakkasaarella Skotlannissa. Sarahin hauras mielenrauha kuitenkin järkkyy, kun eloonjäänyt tytär yhtäkkiä ilmoittaa olevansa Lydia eikä Kirstie. Voiko se olla mahdollista? Ovatko he erehtyneet? Mitä oikein tapahtui tuona kohtalokkaana iltana vuosi sitten?

Perhetragediaa keritään auki pikkuhiljaa. Tapahtumia valotetaan sekä Sarahin että Angusin näkökulmasta. Lukija ei kuitenkaan voi olla ihan varma kummankaan luotettavuudesta. Lopullinen totuus paljastuukin vasta viimeisillä sivuilla. Kirja piti otteessaan napakasti eikä lukemista olisi millään malttanut lopettaa. Ahmaisinkin kirjan yhtenä viikonloppuna muutamassa erässä. Loppu onnistui tosiaan yllättämään, sillä lukijaa johdetaan tehokkaasti harhaan useampaan otteeseen.

Kaiken kaikkiaan Jääkaksoset oli toimiva psykologinen jännäri, jota voin suositella lämpimästi kaikille psykologisen jännityksen ystäville.

S. K. Tremayne: Jääkaksoset (The Ice Twins). Otava 2016. Suomentanut Oona Nyström. 350 sivua. Ennakkokappale. 

Kommentit

 1. Yleensä loput eivät luopauksistaan huolimatta onnistu mua yllättämään, mutta nyt kyllä mentiin semmoisella ryskeellä, etten voinut ollenkaan arvata... Ai-van upea teos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän sama ongelma, kun dekkareita tulee luettua niin paljon. Yleensä aavistaa aika helposti loppuratkaisun, mutta nyt se kyllä tuli aivan puskista.

   Poista
 2. Potter-maratonin lähtölaukauspostaus julkaistu! Voit käydä linkittämässä maratonpostauksesi kommentteihin. Tervetuloa mukaan ja hyvää maratonia! :)

  https://lukujonossa.fi/2016/07/pottermaratonin-lahtolaukaus/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää