Carl-Johan Vallgren: Siat

Heti perään toinen ruotsalainen dekkari,  jossa on hieman saman tyyppinen teema kuin edellisessä. Carl-Johan Vallgrenin esikoinen Varjopoika ei oikein iskenyt vaan jäi omalla asteikollani vain keskinkertaiseksi dekkariksi. Päätin kuitenkin antaa miekkoselle vielä toisen mahdollisuuden ja tartuin Daniel Katz -sarjan toiseen osaan.


Toisessa osassa Danny Katz ryhtyy tutkimaan narkkariaikojensa kaverin Ramonin yllättävää yliannostuskuolemaa. Danny on vakuuttunut, että kuolema ei ole itsemurha tai vahinko vaan murha. Hän pyytää apua vanhalta ystävältään Eva Westiniltä. Samaan aikaan vanhan porukan kolmas jäsen Jorma Hedlund pakoilee poliisia pieleen menneen arvokuljetusryöstön jälkeen.

Kirjan maailma on raadollinen ja synkkä. Pornoteollisuus, ihmiskauppa ja huumeet ovat aiheita joista tuskin kevyesti voisikaan kirjoittaa. Mukana kulkee myös Dannyn oma huumehuuruinen menneisyys ja vanha addiktio kummittelee koko ajan taustalla.

Vaikka tämäkään kirja ei varsinaisesti tarjonnut mitään uutta ja mullistavaa oli se silti ihan mukiinmenevä perusdekkari, jonka luki vaivattomasti. Ehkä jopa hieman parempi kuin edeltäjänsä. Loppuun oli vielä saatu sellainen koukku, että jatkoa jää odottamaan vähintäänkin mielenkiinnolla.

Kirjasta ovat kirjoittaneet myös ainakin Mari ja Kirjasieppo.

Carl-Johan Vallgren: Siat (Svinen). Otava 2016. Suomentanut Maija Kauhanen. 347 sivua.

Kommentit

 1. Jätin tämän suosiolla väliin kun Varjopoikakaan ei ihan mun juttu ollut... Mutta voi miten suloinen kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein jätin minäkin, mutta kun sattui kirjastossa vastaan, päätin antaa mahdollisuuden. Kiitos, tuo esi-isä muki on kyllä söpö! :)

   Poista
 2. Ojensin Sinulle kesäisen kukkakimpun palkintohaasteen muodossa: http://mummomatkalla.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 3. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää