Kirjamessut tulee jälleenEnää muutama päivä ja on jälleen aika suunnistaa Helsinkiin. Se on nimittäin taas lokakuu ja Helsingin Kirjamessut kutsuvat jo toisen kerran. Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni kirjamessuilla ja koska tänäkin vuonna tarjoutui mahdollisuus päästä lähtemään messuille, päätin tarttua siihen. Kiitos bloggaajapassista messujärjestäjälle. Messut ovat Messukeskuksessa 22.10-25.10 ja tämän vuoden teemamaana on Venäjä. Nyt täytyy tunnustaa, että venäläistä kirjallisuutta on tullut luettua erittäin vähän, joten suosituksia otetaan ilolla vastaan.

Viime vuotiseen tapaan lähden Helsinkiin jo perjantaina, mutta todennäköisesti itse messuille menen vasta lauantaina. Perjantai kuluu varmasti tehokkaasti shoppailuun ja keskustassa kiertelyyn, mutta lauantain aion pyhittää kokonaan messuille. Messulehteä olen vilkuillut ja merkkaillut mielenkiintoisia esiintymisiä ja keskusteluja, joita mahdollisesti aion käydä seuraamassa, mutta viime vuodesta viisastuneena en ota turhia paineita ohjelman suhteen. Osastojen kiertely ja antikvariaattien valikoimiin tutustuminen saavat olla pääosassa. Pitää tosin toivoa, että kirjahankintojen suhteen olen tänä vuonna yhtä maltillinen kuin viime vuonna, jolloin homma pysyi jotakuinkin järkevänä eikä lähtenyt täysin lapasesta.

Tässä muutama tärppi, jotka valitsin lauantain ohjelmasta ja jotka toivon ehtiväni/pääseväni näkemään:

11:30-12:30 Louhi
Hyvää huomenta Suomi: Kuka täällä pärjää?
Keskustelijoina Li Andersson, Wille Rydman, Maria Ohisalo, Tommi Laitio ja Katariina Romppanen.

13:30-14:00 Wine Corner
Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti
Valonkantajat - Välähdyksiä suomalaisesta salatieteestä

14:00-14:30 Aleksis Kivi
HS Tähtihetki: Sofi Oksanen

16:00-16:30 Louhi
Tuomas Hovi
Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula

17:00-17:30 Kirjakahvila
Antti Holma
Kauheimmat runot

17:30-18:00 Mika Waltari
Leena Lehtolainen
Surunpotku

Näiden lisäksi kiinnostaa myös Dekkarilauantain ohjelma Mika Waltarilla.Voi olla, että en taaskaan ehdi tai malta mennä katsomaan kuin muutaman näistä, mutta kuten sanottu en aio turhaan stressata sen suhteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää