Väliaikatietoja

Tällä kertaa ei jumita lukeminen vaan kirjoittaminen. Jotenkin aika menee taas kuin siivillä kaikkea muuta puuhatessa ja kouluprojektitkin työllistävät ihan kohtalaisesti, joten päivittäminen on jäänyt vähemmälle. Lukeminen ei tosin ole yhtään vähentynyt. Olen toivoton tapaus, mitä tulee kirjastoihin. Aina lähtee mukaan jotain, vaikka kotona on jo ennestään iso kasa luettavaa. Tälläkin hetkellä lainassa on taas sellainen pino kirjoja, että ihan heikottaa (tuossa ei ole ihan kaikki...):

Kissaa ei muuten parane valvomatta päästää ainakaan kirjaston kirjojen lähelle. Sillä on nimittäin ikävä tapa pureskella kirjojen kulmia. Miksi kissat (ja koirat ja eläimet ylipäänsä...) ovat niin valokuvauksellisia, epäreilua! 

Kristina Ohlssonin Nukketalo alkaa olla jo loppusuoralla ja olen pitänyt siitä kovasti. Sen jälkeen ajattelin tarttua Muriel Barberyn Kulinaristin kuolemaan, joka onkin jo ollut esille monissa blogeissa. Siilin eleganssin kanssa kävi niin, etten oikein päässyt alkua pidemmälle. Joko ajankohta oli väärä tai sitten kirja ei vain ole minua varten. Joka tapauksessa päätin kokeilla tätä kirjailijan esikoisteosta nyt ja antaa Siilin eleganssille uuden tilaisuuden, jos tämä vie mukanaan. Annan kirjoille uusia mahdollisuuksia yhtä herkästi, kun jätän niitä kesken (ellei kirja sitten ole ollut totaalisen surkea), joten ehkäpä yrittäisin lukea sitä uudelleen joka tapauksessa.

Äskettäin luetuista sen verran, että John Vredonin Numeropeli oli oikein pätevä dekkari: otteessaan pitävä, sopivan jännittävä ja arvoituksellinen ja kiinnostus mahdollisia tulevia osia kohtaan heräsi. Aivan toisenlaisissa tunnelmissa liikuttiin Geert Kimpenin Kabbalistissa, jonka bongasin Leena Lumen blogista. Vaikken varsinaisesti ole uskonnollinen, ovat kaikenlaiset mytologiat ja myytit aina kiinnostaneet ja sitä kautta myös uskonnot. Mutta tästä kirjasta lisää myöhemmin.

Kommentit

 1. Mulla on Siilin eleganssin ja Kulinaristin kanssa ihan samat suunnitelmat!

  VastaaPoista
 2. Odotan arviotasi tuosta Kimpenin teoksesta, sillä itse luin sen yli kuukausi sitten ja pidin kovasti, mutta en ole osannut muodostaa siitä kunnon arviota blogiini.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen toivoton tapaus..Oma hylly pursuaa jo kirjoja, joiden lukemista odotan, mutta lainaan ja varaan kirjastosta koko ajan sellaista tahtia, että yöpöytää ei kohta pinossa odottavien kirjojen alta näy ;)

  VastaaPoista
 4. Minusta on ihana "hipelöidä" eri kirjoja ja siksi joka paikka pursuaa niitä. Kirjastosta kannan silti kotiini lisää. :D

  VastaaPoista
 5. Samaa "liikaa"lainaamisen ongelmaa täälläkin...

  VastaaPoista
 6. Ihan sama "pakko lainata" -mania täälläki. Välillä käynkin sitten palauttamassa vaan palautusluukusta että ei tule houkutusta kurkata mitä kaikkea on tarjolla...

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla, etten oloe ainoa, joka haalii kirjoja sieltä täältä. Pahempi juttu on se, että käydessäni koululla kuljen kirjaston ohi ja totta kai siellä tulee poikettua, jos vain ehtii. Ja sitten on tietysti vielä omat kirjat...

  Erja: Mie jo Kulinaristia vähän aloitin, mutta olen niin alussa vasta, etten vielä oikein osaa sanoa mitään. :)

  Hanna: Minullakin on ehtinyt jo pari viikkoa vierähtää Kabbalistin lukemisesta, mutta jotenkin se on vaatinut sulattelua. :)

  VastaaPoista
 8. Hei Kuutar, siulle olisi haaste tarjolla blogissani!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää