Ann Cleeves: Musta kuin yö

Musta kuin yö on ensimmäinen Cleevesiltä suomennettu dekkari. Se aloittaa neliosaisen Shetlanti –sarjan, jonka kukin kirja sijoittuu eri vuodenaikaan saarella.

Ensimmäisessä osassa Shetlantiin takaisin muuttanut Fran Hunter löytää nuoren tytön ruumiin lumihangesta tienvarresta. Tyttö on kuristettu omalla kaulahuivillaan. Kyläläiset ovat varmoja, että syyllinen on kymmenen vuotta sitten pikkutytön katoamisesta syytetty hieman yksinkertainen vanhus. Juttua tutkiva Jimmy Perez ei ole kuitenkaan yhtä vakuuttunut miehen syyllisyydestä, sillä juttu vaikuttaa monimutkaisemmalta. Monta käännettä ehtii tapahtua ennen kuin syyllinen on selvillä. Loppuratkaisu onnistui yllättämään ainakin minut, mistä plussaa.

Ei tämä ehkä ollut kovin mieleen jäävä, mutta ihan pätevä omassa lajissaan ja nopea lukuinen. Ehkä mielenkiintoisinta tässä oli juuri miljöö. Enpä muista lukeneeni Shetlantiin sijoittuvia kirjoja tätä ennen. Myös henkilöt olivat sen verran mielenkiintoisia, että toivoisin heidän olevan tulevissakin osissa. Sarjasta on jo suomennettu toinen osa, Valoisat illat, jonka aion lukea, kunhan vain saan sen käsiini.

Kommentit

  1. Musta kuin yö ja Valoisat illat olivat kumpikin ihan viihdyttäviä dekkareita. Eivät nämä mitään hurjan hyviä ole, mutta on kivaa lukea Shetlantiin sijoittuvia kirjoja, kun eipä sellaisia dekkareita pahemmin ole tullut vastaan. Mua vähän harmittaa jo valmiiksi, että Ann Cleeves aikoo kirjoittaa vain neliosaisen sarjan, kun mielelläni lukisin näiden ihmisten elämästä enemmänkin.

    Mariel / Luetut.net

    VastaaPoista
  2. Aion lukea koko sarjan, sen verran pidin tästä ensimmäisestä osasta, vaikkei tämä tosiaan parhaiden joukkoon päässytkään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää