Kirjoittajasta ja blogista

Olen vähän päälle kolmekymppinen nainen Itä-Suomesta ja olen harrastanut lukemista hamasta lapsuudesta asti. Lukemisen lisäksi pidän elokuvista, tv-sarjoista ja musiikista. Kesäisin viihdyn parhaiten mökillä, luonnonhelmassa.

Kirjamakuni on laaja, luen kirjoja laidasta laitaan. Pidän erityisesti dekkareista, historiallisista romaaneista, spefistä ja hömpästä, mutta en sulje mitään genreä pois. Kirjan kiinnostavuus on se, joka viime kädessä ratkaisee tartunko siihen vai en. Kirjan julkaisuajankohdalla ei ole väliä vaan luettavakseni päätyy niin uutuuksia kuin vanhojakin teoksia. Kirjavinkkejä saan aktiivisesti toisista blogeista (luonnollisesti), Goodreads-sivustolta, tuttujen suosituksista ja milloin mistäkin. Valtaosan lukemistani kirjoista olen lainannut kirjastosta, paljon tulee myös ostettua itse kirjakaupoista, divareista, kirppareilta, missä nyt vain sattuu olemaan kirjoja myynnissä. Joitakin olen myös saanut kustantamolta arvostelukappaleena pyytämättä tai pyytämällä.

Perustin kirjablogin alun perin ihan puhtaasti lukupäiväkirjakseni. Minulla oli silloin toinen, yleisluontoinen blogi, mutta koska luen paljon, ajattelin, että voisin kirjata ajatuksiani kirjoista erilliseen blogiin. Tästä on nyt viitisen vuotta. Tänä aikana kirjablogien määrä on koko ajan lisääntynyt ja ne ovat alkaneet kiinnostaa myös mediaa sekä hyvässä että pahassa. Oma bloggaukseni on aina ollut harrastuspohjalla, eikä minulla ole kirjallisuuden tai viestinnän koulutusta tai kokemusta. Olen vain ns. maallikko, joka on aina pitänyt kirjoista ja lukemisesta, aivan kuten moni muukin bloggari. Kirjoittelen tekstejä fiilispohjalta ja puhtaasti mutuhuttuillen, en pyri syväanalyyseihin enkä väitä tekstieni olevan kritiikkejä. Uskon ja toivon, että kirjan alkuperä (mistä se on hankittu) ei vaikuta teksteihini vaan kirjoitan rehellisesti kirjan herättämistä ajatuksista.

Käytän pisteytyksessä 0-5 asteikkoa, mutta aika harva kirja on saanut kolmea tähteä huonompaa arvosanaa. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että jätän kirjan armotta kesken, jos sen lukeminen ei suju tai en pidä siitä. Mielestäni todella huonot kirjat siis harvoin päätyvät blogiin asti, koska en ole lukenut niitä loppuun. Joskus voisi tietysti ihan huvikseen kirjoittaa jonkinlaista koostetta myös kesken jätetyistä.

Koska elämä on paljon muutakin kuin lukemista, päivitän blogiani säännöllisen epäsäännöllisesti aina, kun on aikaa kirjoittaa. Tämän takia päivityksissä voi olla pitkiäkin taukoja. Minulla ei kuitenkaan ole aikomusta kadota minnekään tai lopettaa bloggaamista, sen verran antoisaa puuhaa tämä on.

Päivitetty 1.10.2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä