Lina Bengtsdotter: Annabelle

Yksi harvoista tänä vuonna tähän mennessä lukemistani dekkareista on Lina Bengtsdotterin esikoisdekkari Annabelle. Kirja aloittaa rikostutkija Charline "Charlie" Lagerista kertovan sarjan.

Gullspångin pikkukaupungissa katoaa 17-vuotias lukiolainen Annabelle. Tapausta tutkimaan lähetetään Tukholmasta rikostutkija Charlie Lager kollegansa Anders Brattin kanssa. Kaupunki on Charlielle entuudestaan tuttu ja paluu sinne avaa vanhoja haavoja ja tuo pintaan tuskallisia muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. Tutkimusten lomassa Charlie joutuu kamppailemaan omien demoniensa kanssa. Välillä valotetaan Annabellen viimeisiä hetkiä.

Olen hieman väsynyt ongelmaisiin päähenkilöihin dekkareissa, ja minua kyllästytti lukea taas yhdestä poliisista, jonka henilökohtainen elämä on solmussa. Tuntuu, että tämä on nähty jo niin monta kertaa, että olisi mukavaa vaihtelua, jos päähenkilöllä menisi omassa elämässään hyvin.

Siinä missä Clare Mackintoshin viime vuotinen psykologinen trilleri oli napakymppi, jäi Annabelle valitettavasti pettymykseksi. Sinänsä kirjassa ei ole varsinaisesti mitään vikaa vaan tarina rullaa eteen päin mallikkaasti ja kerronta on sujuvaa. Mutta jotain tästä kuitenkin puuttui. Lisäksi loppuratkaisu, niin yllättävä kuin se olikin, lässäytti koko homman ainakin minulla. Jotenkin jäi vain olo, tässäkö se nyt olikin, näinkö se sitten menikin. Olin suoraan sanottuna pettynyt. Niinpä tämä dekkari jäi vain ihan ok tasolle. Nopeasti luettu, yhtä nopeasti unohdettu. Kerronta oli kuitenkin sen verran sujuvaa, ja Charlien tulevat vaiheet kiinnostavat kaikesta huolimatta, joten kirjailijan seuraava teos päätyy varmasti lukulistalle.

Kirjasta ovat kirjoittaneet myös muun muassa: Riitta, Leena Lumi, Annika ja Marika Oksa.

Lina Bengtsdotter: Annabelle. (Otava 2018). Suomennos Sirkka-Liisa Sjöholm. 365 sivua. Ennakkokappale.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä