Victoria Aveyard: Punainen kuningatar

Alkuun on sanottava, että nykyisin tulee luettua harmillisen vähän nuorten kirjoja, vaikka silläkin puolella on paljon mielenkiintoista ja laadukasta kirjallisuutta. Varsinkin fantasia ja scifi -osasto kiinnostaa itseäni. Päätin siis tarttua tilaisuuteen, kun tuli mahdollisuus lukea uutta nuorten aikuisten dystopiaa ennakkoon.

Mare Barrow on 17-vuotias taskuvaras, joka elää maailmassa, jossa ihmiset on veren perusteella jaettu punaisiin ja hopeisiin. Punaiset ovat rahvasta, joka elää hopeisten vallan alla. Hopeisella eliitillä on lisäksi erityisiä kykyjä, jotka punaisilta puuttuvat tyystin. Kun sattuman kautta paljastuu, että punaisella Marella on yllättävä supervoima, päättää hopeinen hallitsija kätkeä tytön näkyville ja tekee tästä prinsessan. Mare joutuu katkaisemaan yhteyden perheeseensä ja asettumaan asumaan hoviin. Samaan aikaan punaisten vastarintaliike Purppurakaarti tekee iskuja horjuttaakseen hopeisten valtaa. Mare saa pian huomata hovin elämän olevan täynnä juonitteluja eikä ole itsestäänselvää keneen voi luottaa.

Punainen kuningatar aloittaa Mare Barrowsta kertovan sarjan mallikkaasti. Lähimmät vertailukohdat löytyvät nuorten aikuisten dystopioista Nälkäpeli ja Outolintu, joista jälkimmäinen on minulta vielä lukematta ja ensimmäisestäkin olen lukenut vasta aloitusosan. Koukuttavuudessa tämä kyllä veti vertoja Nälkäpelille ja viihdyin kirjan maailmassa loistavasti. Mukana oli sopiva annos juonittelua ja ripaus romantiikkaa kiedottuna omaperäiseen pakettiin. Aveyardilla on lisäksi kerronta hallussa eikä suomennoksessakaan ole moitteen sijaa, tarina soljui juohevasti eteenpäin.

Pitkästä aikaa tämän tyyppinen kirja koukutti niin, että se oli ahmittava pikavauhtia loppuun. Luin tätä lukumaratonilla ja täytyy sanoa, että tämä oli kyllä täydellinen valinta. Sivut kääntyivät vinhaa vauhtia tarinan edetessä. Loppu jäi kutkuttavaan kohtaan ja saa seuraavan osan odottamisen tuntumaan sietämättömältä. En tiedä jaksanko odottaa käännöstä vai päädynkö lukemaan toisen osan jo alkukielellä. Otan myös mielelläni vastaan suosituksia samantyyppisistä kirjoista.

Victoria Aveyard: Punainen kuningatar (Red Queen). Aula & Co 2016. Suomentanut Jussi Korhonen. 451 sivua. Ennakkokappale.

Kommentit

 1. Tämä oli kyllä todellinen lukusukkula, sivut kääntyivät kuin itsestään. Toivottavasti jatko on yhtä kiinnostavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, toivotaan tosiaan, että sama taso jatkuu seuraavissa osissa. :)

   Poista
 2. Tarvitsin ihan jotain muuta väliin ja viihdyin Punaisen kuningattaren seurassa. Ja aion jatkaa sarjan parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä viihdyttävä ja koukuttava. Toivottavasti seuraava osa jatkaa samaa rataa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Blogi jää tauolle