Mons Kallentoft & Markus Lutteman: Zack

Blogi on viettänyt hiljaiseloa taas vaihteeksi. Lukeminen on tökkinyt alkuvuodesta lähtien pahasti, mutta nyt löytyi kirja, joka selätti tuon jumituksen.

Kallentoftilta olen aiemmin lukenut Malin Fors sarjan aloitusosan Sydäntalven uhri, joka oli ihan mukiinmenevä dekkari. Jostain syystä en ole vielä tullut jatkaneeksi sarjan parissa, vaikka aikomus on ollut. Yhdessä Markus Luttemanin kanssa kirjoitettu Zack aloittaa uuden sarjan, joka kertoo Zack Henrystä, Tukholman poliisin erikoisyksikön nuoresta, 27-vuotiaasta, tutkijasta. 

Zack Henry kollegoineen saa tutkittavakseen neljän aasialaisnaisen raa'an surman. Naiset ovat ilmeisesti työskennelleet thaihierontapaikassa, mutta liittyykö murha ihmiskauppaan vai onko taustalla jokin muu motiivi. Samalla kun kilpajuoksu säälimättömän murhaajan kiinnisaamiseksi kiihtyy, Zack kamppailee omien menneisyyden haamujensa kanssa ja lääkitsee ahdistustaan kyseenalaisin keinoin.

Zack on nopeatempoinen dekkari, jota minun oli vaikea laskea käsistäni. Kerronta eteni jouhevasti ja tarina oli koukuttava. Tapahtumia ja käänteitä oli paljon ja meno oli välillä suorastaan hengästyttävää. Ei tämä ehkä ihan sieltä omaperäisimmästä päästä ollut (henkilökohtaisten ongelmien kanssa painiva päähenkilö taitaa dekkareissa olla enemmän sääntö kuin poikkeus), mutta kenties tämän lukeminen sattui itselläni sopivaan saumaan, sillä siinä missä moni kirja on viime aikoina jäänyt kesken tämä vei mukanaan ja oli pakko ahmia loppuun. Ihan herkimmille en tätä kuitenkaan suosittele, sillä sen verran mukana oli raakuuksia ja väkivaltaa, että välillä mentiin jo melkein mässäilyn puolelle. 

Kaiken kaikkiaan Zack oli mielestäni lupaava uuden sarjan avaus ja viritteli asetelmia tulevaa varten niin tehokkaasti, että seuraava osa on ehdottomasti luettava, sillä ainakin minua kiinnostaa kovasti mitä Zackille jatkossa tapahtuu.

Kirjasta ovat kirjoittaneet myös ainakin Annika, Mai ja Takkutukka.

Mons Kallentoft & Markus Lutteman: Zack. Wsoy 2016. Suomentanut Sari Karhulahti. 472 sivua.


Kommentit

 1. Olen lukenut pari osaa tuota sarjaa, jonka Suvisurmat aloittaa. Kallentoftin kirjoitustyyli on kovasti minun mieleeni, joten hyvä tietää että tämä uusikin sarja on hyvä. Menee ehdottomasti lukulistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kirjoitettu eri tyylillä kuin Kallentoftin muut kirjat. Kieli oli hiukan perinteisempää, ei niin runollista. Mutta toimivaa kuitenkin.

   Poista
 2. Kuutar, kera kevätkukkasten on Sinulle haaste blogissani: http://mummomatkalla.blogspot.fi/2016/03/sieluni-hymyt-haaste.html Iloista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja hyvää viikonloppua sinullekin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää