Renée Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää

Renée Knightin esikoista on verrattu Gillian Flynnin Kilttiin tyttöön ja Paula Hawkinsin Nainen junassa -jännäriin. Tartuin kirjaan epävarmoin odotuksin, sillä en pitänyt Kiltistä tytöstä juurikaan, mutta Nainen junassa oli mielestäni oikein mainio.

Kirjan alkuasetelma on kutkuttava. Päähenkilö Catherine Ravenscroft on saanut luettavakseen kirjan, joka kertoo hänestä itsestään ja tapahtumasta vuosia sitten. Tapahtumasta, josta ei hänen lisäkseen tiennyt kuin yksi ihminen, joka on jo kuollut. Kuka kirjan on oikein kirjoittanut ja miten hän tietää Catherinen salaisuuden?

Tapahtumia valotetaan kahdella aikatasolla ja kerronta on jaettu Catherinen ja Stephen Bridgesrocken kesken. Molemmat kerivät mysteeriä auki omalta osaltaan ja lukijalle paljastuu pikkuhiljaa, mitä menneisyydessä on tapahtunut.

Pelkoni kirjan suhteen osoittautui turhaksi, sillä ainakin minusta tämä nousi Kiltin tytön ohi. Vertaus Paula Hawkinin jännäriin sen sijaan meni aika nappiin. Kun pääsin lukemisen vauhtiin, kirja piti otteessaan niin hyvin, että lukaisin sen loppuun lukumaratonilla. Vaikka kyseessä ei ole ihan perinteinen dekkari, on kirjan mysteeri sen verran koukuttava, että alkuun päästyä kirjaa on pakko ahmia eteenpäin, jotta päähenkilön salaisuus selviää.

Kaiken kaikkiaan tämä oli oikein toimiva psykologinen jännäri. Mikäli Paula Hawkinsin Nainen junassa kolahti, olen varma, että tämä toimii myös.

Renée Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää (Disclaimer 2015). Otava 2016. Suomentanut Arto Schroderus. 319 sivua. Ennakkokappale.

Kommentit

 1. Tämä oli oikein makoisa paketti - jäin kaipaamaan lisää kirjailijalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, odotan mielenkiinnolla, mitä kirjailijalta on seuraavaksi tulossa. :)

   Poista
 2. Pidin tästä tarinasta, psykologinen trilleri toimii minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään kovasti tämän tyyppisistä jännäreistä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Blogi jää tauolle