Pete Suhonen: Koira joka kävi coffee shopissa

Pete Suhosen kolmas romaani tuli takavasemmalta yllättäen ja koukutti vaivihkaa. Kävi klassinen "vilkaisen vähän, minkä tyyppinen kirja tämä on" ja päädyin lukemaan kirjan kokonaan. En nyt sentään ihan yhdeltä istumalta kuitenkaan. Suhosen esikoista olen joskus silmäillyt kirjastossa, mutta en sitten kuitenkaan lainannut. Jos se on yhtään tämän kaltainen, on pakko lukea sekin.

Jami Järvensyrjä, tuttavallisemmin Zei-zei, tahtoo Porschen ja misuja ja tietenkin kokista määrättömästi. Ainoa este haaveen toteuttamisessa on raha tai oikeammin sen puute. Pizzanpaistajan tuloilla ei luksusautoja ostella. Niinpä Jami keksii pomminvarman keinon tienata rahaa: huumeet. Kun serkkutyttö Ella lähtee Maltalle ja pestaa Jamin bokserinsa Papan vahdiksi, muotoutuu Jamin mielessä suunnitelma huumeiden maahantuomiseksi. Mikään ei voi mennä pieleen, eihän. Mukana menossa ovat myös Jamin itsemurhaa hautova pomo, tapamuslimi Ahmed, hyperseksuaali Anna, huumetukkuri Henkka, moottoripyöräjengin pomo Lemme ja Lemmen henkivartija Enkeli.

Kirja on hulvaton,  nauroin monta kertaa ääneen lukiessani sitä. Ei Jamin ja kumppaneiden "lupaavaa" uraa huumebisneksessä voi seurata vakavalla naamalla. Porukka seilaa uskomattomasta kommelluksesta toiseen. Mukaan on mahdutettu varsin kirjava sakki erilaisia ihmisiä, jotka omalta osaltaan tuovat komiikkaa peliin.

Porukan edesottamuksia seuratessa ei voinut kuin toivoa, että lopussa kaikki kääntyy parhain päin. Tässä tarinassa tosiaan kaikki, mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen. Ja vähän enemmänkin.

Voin lämpimästi suositella Koira joka kävi coffee shopissa -romaania, jos etsit hauskaa kirjaa, jonka parissa saa nauraa. Kuten alussa mainitsin, Suhosen kirjat ovat
aiemmin jääneet minulta kirjaston hyllyyn. Taidanpa korjata tämän virheen ja lukea edellisetkin.Pete Suhonen: Koira joka kävi coffee shopissa. WSOY 2015. 300 sivua. Arvostelukappale.

Kommentit

 1. Hah, mullekin tämä tuli takavasemmalta, enkä ollut ollenkaan varma, onko minun juttuni. Onhan se, kun säkin tykkäsit :) Juuri tällaiset huumoripläjäykset piristävät lukuelämää!

  VastaaPoista
 2. Hah, mullekin tämä tuli takavasemmalta, enkä ollut ollenkaan varma, onko minun juttuni. Onhan se, kun säkin tykkäsit :) Juuri tällaiset huumoripläjäykset piristävät lukuelämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hulvaton kirja! Suosittelen lämpimästi.

   Poista
 3. Kuulostaa kiinnostavalta! Ehkä hupia syksyn ankeuteen :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä