Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni

Karoliina Timosen toinen romaani on tiivistunnelmainen psykologinen romaani, jonka päähenkilö, Klarissa, on tuttu jo kirjailijan esikoisromaanista, Aika mennyt palaa.

Tällä kertaa Klarissa on tullut viettämään kesää yksin Saimaan saareen aikeenaan kirjoittaa neljättä romaaniaan. Samalla hän on ottanut aikalisän avioliitostaan Mikaelin kanssa. Pian Klarissa kiinnostuu lähisaaren salaperäisestä kesäasukkaasta ja päättää tehdä tuttavuutta tämän kanssa. Klarissa alkaa tuntea vastustamatonta vetoa Variskallion asukkiin, Olaviin, mutta miehessä on jotain kummallista. Epätavallisen helteinen kesäkuu saa tunteet kuohumaan. Ilmassa on jotain latautunutta, kuin sähköä, joka odottaa purkautumista.

Idyllinen saarimiljöö on taustana kesäiselle tarinalle, joka ei tosin ole kevyen kuplivaa romanttista viihdettä vaan psykologista jännitystä maagisin maustein. Vaikka kirjaa lukiessani kesä on kaikkea muuta kuin helteinen, on kirjan tunnelma niin vahva, että alkukesän helleaalto tulee kirjan sivuilta iholle asti. Siinä mielessä kirja on täydellistä kesälukemista. Pidin kovasti kirjasta ja sen tunnelmasta. Kaikkea oli sopivasti ja mukavan tiiviissä paketissa.

Timosen tyyli lumoaa ja vie lukijan vaivattomasti mukanaan. Teksti on kuin pulahdus samettisen tummaan järviveteen, niin tummaan, ettei pohjaan asti näe. Kirjan kannen kuvitus on harhaanjohtava, sillä sen perusteella odottaa jotain hyvin kevyttä ja viihteellistä. Värikäs piirroskuva ei oikein toimi, kirjan tunnelma jää välittymättä.

Kirjan loppu jää avoimeksi. Saa nähdä tapaammeko Klarissan vielä uudelleen vai oliko hänen tarinansa tässä.Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni. WSOY 2015. 165 sivua. Arvostelukappale.

Kommentit

 1. Bloggasin tästä itsekin juuri ja huomasin tältä päivältä sinun lisäksesi myös vielä toisenkin bloggauksen! Suosittu elokuun lopun kirja :)

  Minä en oikein lämmennyt tarinalle, lähinnä Klarissan vuoksi. Loppu taas oli hengästyttävän jännittävä, olisipa se alkanut jo aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Oho, hauska yhteensattuma. :) Kieltämättä Klarissa ärsytti välillä minuakin, mutta pidin tästä silti kovasti alusta asti.

   Poista
 2. Minulla tämä(kin) odottaa sopivaa hetkeä. Kesä on kohta lopussa, mutta ehkä sitä vielä ehtisi tämän alkusyksyn aurinkoisiin päiviin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä