Stephen King: Tervetuloa Joylandiin

Ehdin lukea kirjaa lukumaratonilla melkein puoleen väliin ja se oli sen verran vetävä, että oli pakko jatkaa lukemista maratonin loputtua viimeiselle sivulle asti. Olen lukenut Kingiltä aiemmin vasta kaksi romaania ja novelleja, mutta tämän myötä uskallan kyllä jo sanoa, että King on aika velho tarinankertojana. Hän osaa todella koukuttaa lukijan.

Sydänsuruista kärsivä Devin Jones pestautuu kesäksi 1973 töihin Joylandin huvipuistoon. Kesän aikana huvipuiston väki tulee tutuksi. Hän saa kuulla, että kummitusjunassa kummittelee surmattu tyttö, jonka murha on jäänyt selvittämättä. Tapaus jää kaihertamaan Devinin mieltä. Eikai murhaaja vain ole yhä paikkakunnalla?

Kirjan liepeessä sanotaan, että Joyland on "pehmeämpää Kingiä" ja tämä on ihan totta. Kauhuelementtejä ei juurikaan ole, vain pieni ripaus yliluonnollista. Pidin kovasti kirjan tunnelmasta ja huvipuisto oli miljöönä kiehtova. En muista lukeneeni aiemmin yhtään huvipuistoon sijoittuvaa kirjaa, mutta tämän myötä innostus lukea lisää heräsi (saa suositella huvipuistoon/sirkukseen sijoittuvia kirjoja).

King osaa todella kertoa tarinaa, se on selvää jo viimeistään tämän kirjan perusteella. Pidän kovasti hänen kerrontatyylistään. Olen lukenut Kingiltä siis aiemmin vain kirjat Painajainen ja Revolverimies, joista ensimmäinen on vampyyritarina ja toinen Musta torni -fantasiasarjan aloitus. Myös hajanaisia novelleja olen myös lukenut. Aika erityyppisiä teoksia on nyt tullut herralta luettua ja lukematta ovat kaikki klassisimmat kauhukirjat. Odotan mielenkiinnolla niihin tarttumista.

Minuun tämä Kingin "lempeämpi" puoli vetosi ainakin loistavasti. Tämä oli mainio kesäkirja ja sopi erinomaisesti lukumaratonille. Uskallan suositella tätä Kingiä vielä lukemattomille aloituskirjaksi kirjailijan tuotantoon tutustumiselle.Stephen King: Tervetuloa Joylandiin (Joyland 2013). Tammi 2015. Suomentanut Kristiina Vaara. 287 sivua. Arvostelukappale.

Kommentit

 1. Minulle tämä oli ensimmäinen kirja Kingiltä, ja pidin! Täytyy jossain välissä lukea herran tuotantoa enemmän, kaipasin sitä kauhua hieman enemmän :)

  Oletko lukenut Erin Morgensteinin Yösirkuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on nuo varsinaiset kauhuopukset lukematta. Painajainen oli vampyyritarina, mutta muistaakseni se ei ollut kovin pelottava.

   Kiitos vinkistä, tuo Yösirkus on minulla lukematta, vaikka olen sitä joskus kirjastossa hypistellyt. :)

   Poista
 2. Minäkin pidän Kingin "pehmeämmästä tuotannosta" tosi paljon. En nykyisin oikein kestä hurjaa kauhua, toisin kuin nuorena…

  Tuota Yösirkusta minäkin tulin vinkkaamaan, se oli ihan mukava kirja. Ja sirkus-miljöössä seikkaillaan myös Sirkus Rinkelissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksista. Tuo Yösirkus on kyllä ihan pakko lukea. :)

   Poista
 3. Minä tykkään sekä hurjasta että pehmeämmästä Kingistä. Toisaalta, minä en oikein edes tiedä, mitä kirjoja muut pitävät hurjina. =D Tämä uutuus on vielä lukematta (mikä on tietenkin kammottava vääryys, mutta aion sen korjata lähiaikoina.) =D Hauskaa, että kirja maittoi sinulle! Vettä elefanteille by Sara Gruen tulee mieleen, sirkuskirja, oletko lukenut, tosin se oli ihan kökkö minusta. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan yksilöllistä, mitä kukakin pitää rankempana. Itsellä tuppaa olemaan niin, ettei mikään oikein hätkäytä, mutta saa nähdä miten käy, kun pääsen Kingin rankempien kirjojen pariin. :D

   Kiitos suosituksesta, Sara Gruenilta olen lukenut jonkun muun kirjan, mutta tuo on lukematta. Pitää pistää muistiin. :)

   Poista
 4. Niin kuin on ollut puhetta, täältäkin löytyy aika amatööri Kingin suhteen. Mutta tuntuu, että se on vaan hyvä, sillä niin paljon ihanaa on vielä edessä. <3 Tämä oli pehmeydessään hyvä, ja tivolielämä oli todella kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, meillä on vielä kaikki King-klassikot edessä, ei huono juttu ollenkaan. :) Minä tykkäsin tosi paljon tuosta tivolimiljööstä.

   Poista
 5. Luin Kingiä melko paljonkin vuosia sitten, mutta sittemmin on herran tuotanto jäänyt sivuun. Tämä kuitenkin odottaa hyllyssäni lukuvuoroaan, eiköhän tuo ole korkea aika palata Kingin luokse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan vasta aloittelen herran tuotannon parissa. :)

   Poista
 6. Sinulle olisi blogissani pienoinen haaste. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, minäkin rakastuin kirjaan! Hiton työelämä verottaa bloggausaikaa ja kaikki postaukset laahaavat jäljessä. Tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä, bloggausta odottelee monta kirjaa ja koko ajan tulee lisää. Tosin lukeminenkin on nyt jäänyt vähemmälle.

   Poista
 8. Oli mielenkiintoista saada täältä parikin vinkkiä. En nimittäin lue koskaan kauhua tai jännitystä, koska ainakin elokuvina nämä genret puistattavat. Vampyyrikirja Painajainen voisi olla tarpeeksi iisi minulle, tai tämä Joylandkin jos sitä kauhua on vain vähän. Tavallaan olisi mukava laajentaa lukukokemuksia sellaisiin genreihin, jotka ovat jääneet huomiotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas luen todella paljon jännitystä ja kauhuakin jonkin verran. Tässä ei tosiaan sitä kauhua juuri ollut, pieni yliluonnollinen elementti vain. Sen puolesta uskallan suositella tätä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä