Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä

Ehdin lukea Wayward Pines -trilogian avausosan juuri parahiksi sen pohjalta tehdyn tv-sarjan alkuun mennessä. Tähän mennessä sarjasta on kerinnyt tulla jo useampi jakso.

Kaikki alkaa, kun salaisen palvelun agentti Ethan Burke herää muistinsa menettäneenä joen pientareelta. Muistin palaillessa pikkuhiljaa, hänelle muistuu mieleen, miksi hän on tullut Wayward Pinesiin ja mitä on tapahtunut. Hän on tullut etsimään kahta kollegaansa, jotka ovat mystisesti kadonneet. Matkalla kaupunkiin hän on joutunut rajuun kolariin. Ethan harhailee pitkin kaupungin katuja kaikki tavaransa kadottaneena. Pian hänestä alkaa tuntua, että kaikki ei ole kohdallaan vaan kaupungissa on jotain hyvin outoa. Juonesta ei voi paljastaa yksityiskohtia enempää pilaamatta lukukokemusta. On parempi mitä vähemmän tietää etukäteen.

Crouchin kirjassa on kaikuja Twin Peaksistä (jonka kirjailija mainitsee innoituksen lähteekseen), Lostista ja Salaisista kansioista, mutta lähinnä tunnelmassa ja tyylissä. Crouch on sekoittanut keitokseen hippusen kutakin mausteeksi ja luonut jotain omaa. Kirja onkin helppo nähdä myös tv-sarjana.

Kirja oli vaihdikas paketti, jonka oarissa viihdyin mainiosti. Toimintaa ja yllättäviä käänteitä tästä ei todellakaan puuttunut. Kaupungin salaisuuden paljastuminen pääsi yllättämään minut perusteellisesti, en millään osannut aavistaa etukäteen, mistä oikein on kysymys. 

Sarja ei nähtyjen jaksojen perusteella seuraa kirjaa orjallisesti vaan jo ensimmäsessä jaksossa oli pikku yksityiskohtia, jotka poikkesivat kirjasta. Mitä pidemmälle sarja on edennyt, sitä enemmän alkuperäisestä juonesta on poikettu. Toisaalta tämä on hyväkin, sillä en voi olla varma, mitä seuraavaksi tapahtuu, vaikka olen lukenut kirjan.

Odotan mielenkiinnolla seuraavaa osaa, jonka on määrä ilmestyä elokuussa suomeksi. Jännä nähdä, mihin suuntaan tarina kehittyy.

Kirjasta ovat kirjoittaneet myös ainakin Lukutoukka, Simo Sahlman, Villis, Annika, Kirjakirppu, Heidi P.Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä (Pines 2012). Tammi 2015. Suomentanut Ilkka Rekiaro. 350 sivua. Arvostelukappale.

Kommentit

 1. Minullakin odottaa tämä lukupinossa. Kiva kuulla, että pidit kirjasta. TV-sarjan on kyllä jäänyt välistä, mutta tämmöiset kirjat joskus alkaa vilistää silmissä tv-muodossa tekstiä lukiessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja tämä oli kyllä helppo kuvitella sarjana. :)

   Poista
 2. Minullakin tämä odottelee hyllyssä lukuvuoroaan. TV-sarja on vilahtanut ohitse aivan huomaamatta, mutta ehkä olisikin mukavampaa lukea kirja ensin ja katsoa vasta sitten televisiototeutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen ollut kyllä hieman pettynyt tuohon tv-sarjaan. Pidin kirjasta paljon enemmän. Mutta olen kuitenkin nyt katsonut sarjaakin. Odotan suuremmall mielenkiinnolla trilogian seuraavaa osaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä