Katariina Souri: Valkoinen varjo

Katariina Souri on kirjailijana minulle ennestään tuttu, sillä olen lukenut pari aiempaa, vielä Kärkkäisen nimellä kirjoitettua, romaania ja muistan myös pitäneeni niistä. Valkoinen varjo aloittaa uuden Musta Mandala -trilogian, joka yhdistelee jännitystä ja yliluonnollisia elementtejä.

Mona Malin on vaihtanut sisustussuunnittelijan työnsä yksityisyrittäjyyteen ja perustanut mosaiikkeja myyvän liikkeen. Alku ei vaikuta kuitenkaan ruusuiselta vaan kauppa käy verkkaiseen. Lisäksi Monan palkkaama puuseppä ei vaikuta innostuneelta tekemään luvattua tilaustyötä valmiiksi. Kun puuseppä, Arno, sitten löytyy kuolleena Monan liikkeen läheisestä porttikongista, kohdistuvat poliisien epäilykset Monaan. Monaa alkavat häiritä oudot ja pelottavat näyt, jotka tuntuvat liittyvän murhaan. Heinäkuinen mosaaiikkikurssi saaressa tuntuu aluksi hyvältä idealta, mutta pian herää kysymys onko kukaan lopulta tullut saarelle tekemään mosaiikkeja.

Valkoinen varjo on kiehtova uuden trilogian avaus, joka jättää odottamaan jatkoa. Vaikka rikosjuoni lopulta jäi hieman kaiken muun varjoon, ei se haitannut. Eniten minua kiinnostivat kirjan yliluonnolliset elementit, Monan näyt ja saaren omituiset tapahtumat.

Souri osaa kirjoittaa, siitä ei ole epäilystäkään. Tarina kulkee jouhevasti ja mielenkiinto pysyy yllä loppusivuille asti. Pidin kovasti Monan hahmosta ja jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä hänelle on luvassa tulevissa osissa.

Tämä ei ollut kuitenkaan vielä ihan täysosuma. Viihdyttävä, kiehtova ja nopealukuinen, mutta jotenkin tuntui, että potentiaalia olisi ollut vielä enempäänkin. Nyt osa juonenlangoista jäi irralleen, solmimatta kudokseen. Ehkä tavaraa oli ympätty mukaan liikaakin, keskittymällä muutamaan pääteemaan, olisi kokonaisuus ollut eheämpi.

Joka tapauksessa aion lukea tulevat osatkin niiden ilmestyttyä. Monan tarina kiinnostaa sen verran paljon.

Kirjasta muualla: 

Katariina Souri: Valkoinen varjo. Tammi 2015. 349 sivua. Arvostelukappale.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä