Uusi vuosi, uudet haasteet

Vuosi on vasta aluillaan, mutta olen jo päättänyt osallistua muutamaan uuteen lukuhaasteeseen. En aio ottaa mitään niistä turhan ryppyotsaisesti vaan annan kunkin edetä omalla painollaan. Tässä hieman yhteenvetoa haasteista, joihin aion osallistua.

Les! Lue! -blogissa starttasi Elämäkertahaaste vuoden alussa. Koska omasta hyllystäni löytyy useampi vielä lukematon elämäkerta, päätin lähteä mukaan.

HelMet-kirjastot julkaisi nettisivuillaan Kirjan vuoden lukuhaasteen, jossa on tarkoitus lukea 50 kohdan listan mukaan kirjoja perustuen eri kriteereihin ja teemoihin. Haaste vaikutti sen verran mukavalta ja muiden haasteiden kirjat sopivat myös tähän, joten aion osallistua tähänkin siinä sivussa. Luen jokaiseen kohtaan eri kirjan, mutta Kirjatrilogia-kohdan kirjoja aion käyttää myös johonkin toiseen kohtaan, ihan vain haasteen helpottamiseksi.

Omppu Reader, why did I marry him -blogista haastoi lukemaan sateenkaaren värit haasteessa Reading the Rainbow / Luetaan sateenkaari. Tarkoituksena on lukea kirjoja, joiden selkämyksistä muodostuvat sateenkaareen värit. Väreinä ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vaaleampi sininen, tummempi sininen ja lila. Kirjat luetaan mainitussa järjestyksessä. Haasteeseen luettavia kirjoja en ole vielä valinnut, mutta ajattelin ottaa siihen mukaan oman hyllyn kirjoja.

Muitakin kivoja haasteita on jo käynnissä ja varmasti vuoden mittaan myös käynnistyy, saa nähdä mihin vielä päädyn osallistumaan.

Kommentit

  1. Minä päätin lähteä mukaan tuohon Kirjan vuoden lukuhaasteeseen myös. Onneksi myös muut kuin Helmet kirjastojen asiakkaat saavat osallistua. :) Elämänkerta haasteeseenkin ehkä lähden mukaan, se on vielä vähän mietinnässä, mutta ajattelin tuohon sateenkaareen ainakin osallistua. :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy tunnustaa, että olin niin innoissani tuosta Helmetin haaateesta, etten edes noteerannut mitenkään sitä " pääkaupunkiseudun lukijat" kohtaa vaan oletin automaattisesti haasten koskevan kaikkia. Ja hyvä että niin tosiaan on. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä