Jo Nesbø: Veritimantit

Kirjan vuonna 2015 sain ensimmäisenä luettua Jo Nesbøn Veritimantit. Olen lukenut Harry Hole -sarjaa pikkuhiljaa eteen päin. Sarja tuntuu paranevan kirja kirjalta, tämä oli jo lähes täysosuma.

Varoituksen sana: jos et ole lukenut vielä tätä tai edellisiä kirjoja, ei kannata lukea bloggausta.

Veritimanteissa Harry Holella menee vaihteeksi huonommin. Pakkomielle kollegan murhan selvittelystä on johtanut tilanteeseen, jossa potkut on allekirjoitusta vaille selvät ja Suruttomassa lupaavasti alkanut ihmissuhde katkolla. Ryyppyputki on myös jatkunut jo hyvän aikaa. Kesähelteillä pahimpaan loma-aikaan tapahtuva murha heittää Holen vihaamansa Tom Waalerin pariksi tutkimaan rikosta, joka muodostuu luultua mutkikkaammaksi. Onko Oslossa liikkeellä sarjamurhaaja?

Nesbø on velho juonen punomisessa ja kuljetuksessa, se on selvää viimeistään tämän kirjan myötä. Juuri kun luulee tietävänsä mistä on kysymys, kaikki kääntyykin päälaelleen. Ennen loppuratkaisua ehtii olla vielä monta käännettä, kunnes juttu on paketissa.

Vaikka Harry Hole onkin varsin kliseiseltä vaikuttava jännityskirjan päähenkilö (alkoholisoitunut ja työnsä kanssa naimisissa oleva poliisi, jonka ihmissuhteet ovat mitä ovat), on tässä jotain sympaattista. Minä välitän siitä, mitä miehelle tapahtuu ja haluan tietää mitä tälle kuuluu vielä jatkossakin.

Rikosjuonen lisäksi kirjassa seurattiin myös jo Punarinnassa alkanutta Holen kollegaan, kieroon Tom Waaleriin, liittyvää kuviota. Onneksi se saatiin päätökseen tässä kirjassa, en tiedä olisinko jaksanut kiinnostua sen seuraamisesta enää kovin pitkään. Muutenkin tuo "pahat poliisit, jotka vaikeuttavat tutkintaa ja kieroilevat" on vähän kulunut ja suoraan sanottuna ärsyttävä juonikuvio.

Muuta purnattavaa en sitten kirjasta löytänytkään. Juoni oli sopivan mutkikas, kerronta mallikasta ja kirjaa tuskin malttoi laskea käsistään ennen viimeistä sivua. Seuraava osa, Pelastaja, odottelee jo lukuvuoroa kirjapinossa.Osallistun kirjalla Kirjan vuoden lukuhaasteen kohtaan 6. Kirja jonka nimi on yksi sana.

Kommentit

  1. Hello täällä yksi Harry Hole fani. Olen lukenut kaikki Nesbon kirjat, joten olen myös Nesbo-fani. Herralla on taito hyppysissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion myös ehdottomasti lukea Nesbon muutkin kuin Hole kirjat. Sen verran tämän kerrontataidot vakuuttavat. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä