Blogistanian kesälukumaraton III

Logo: M. Carole

Viime kesänä ensimmäisen kerran kahteen otteeseen järjestetty blogistanian yhteislukumaraton saa nyt jatkoa. Ensimmäinen maraton järjestetään 19.6. ja toinen myöhemmin tänä kesänä. Mukaan voi ilmoittautua Anna minun lukea enemmän -blogissa, josta löytyy tarkempaa tietoa sekä säännöt. Osallistuminen ei edellytä omaa blogia, joten mukaan voi lähteä kuka tahansa kiinnostunut. Maratoonaajat raportoivat etenemisestään blogissa ja/tai somessa.

Itse ajattelin aloittaa, muutaman muun tavoin, jo tänään. Lukemiset valitsen kuvassa olevista pinoista. Mukana on myös muutama novellikokoelma, joista ajattelin viime vuotiseen tapaan lukea välipalaksi lyhyempiä tarinoita.Kerron maratonin etenemisestä ainakin Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, mahdollisesti myös blogissa. Koska olen pelkän kännykän varassa kolme ensimmäistä ovat kätevimmät tavat.

23:40 Maratonin virallinen startti.

Päätin aloittaa lukemisen Kristina Carlsonin William N. päiväkirjalla.


Loppuyhteenveto:

Blogin päivittäminen maratonin aikana jäi väliin, sillä kännykällä se on niin kömpelöä ja aikaa vievää. Some vie voiton kätevyydessään.

Maratonin aikana luin yhteensä 558 sivua, noin sata sivua vähemmän kuin viimeksi. Kaikkiaan luin kolme kirjaa kokonaan ja yhdestä 93 sivua. Lisäksi luin yhden novellin.

Aloitin siis Kristina Carlsonin William N. päiväkirjalla, jonka sain luettu noin 2.30. Sitten oli pakko jo mennä unten maille. Unet venähtivät seitsemän tuntisiksi. 

Seuraavana aamuna aloitin Ruth Rendellin ensimmäisellä Wexford-dekkarilla, Kuoleman säkeet, joka osoittautui oikein mainioksi. Seuraavaksi lukaisin lyhyen novellin Carol Shieldsin Tavallisia ihmeitä -kokoelmasta, jonka jälkeen tartuin Paul Austerin New York -trilogian kolmanteen osaan, Lukittu huone. Sen lukeminen oli jostain syystä hidasta, mutta en halunnut jättää kirjaa kesken, sillä tarina oli sen verran kiehtova. Viimeisenä luin Agatha Christien Golfkentän murhaa, jota ehdin lukea sen 93 sivua ennen kuin aika loppui.

En ole maratoniin niin tyytyväinen kuin voisin. Keakittymiseni herpaantui taqs turhan monta kertaa. Mietinkin, että seuraavalla kerralla voisin koettaa tiiliskivimaratonia ja lukea yhtä kirjaa koko ajan. Hyllystä löytyy sopivia ehdokkaita useampia. Katsotaan, ehkä lähden mukaan jo seuraavaan maratoniin.

Kiitos vielä kaikille tsemppaajille täällä ja somessa! :)Kommentit

 1. Tsemppiä, Kuutar! Mukavannäköisiä kirjoja siellä onkin pinossa! Vanhat dekkarit toimivat aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan mitä lopulta päädyn lukemaan. :)

   Poista
 2. Tsemppiä maratonille! Itse aloittelen vasta huomenna :)

  VastaaPoista
 3. Minä täällä teen systeemitestausta ja harkitsen maratonin aloittamista tasan puoliltaöin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit sinne. Mie alotan juuri nyt. :)

   Poista
  2. Testaukset venyivät yli puolenyön, joten piti mennä nukkumaan... nyt on sitten lukumaraton vauhdissa ja ensimmäinen kirja plakkarissa (tosin se oli aloitettu jo aikaisemmin)

   Poista
 4. Tsemppiä! Oi, Agatha Christietäkin kaksi kirjaa, vaikuttaa todella hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset näin jälkikäteen! Christieistä toinen pääsi lukuun viime metreillä ja jäin sivulle 93. Pitää jatkaa huomenna loppuun. :)

   Poista
 5. Lukuiloa. Starttaan iltapäivällä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne myös! Mie pääsin jo maaliin. :)

   Poista
 6. Näyttääpä houkuttelevalta sinun kirjapinosi! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valinnanvaikeus yllätti välillä, olisi tehnyt mieli lukea kainkea. :)

   Poista
 7. Miekin haluaisin seuraavaksi lukea tiiliskiven maratonin aikana. Monta pientäkin mukava, mutta aina kestää tosi pitkään ennen kuin kirjaan pääsee mukaan. Lahirin novellit toimivat minulla välilukemisina hyvältä, vaikka monesti ne olivat parempia kuin se romaani siinä välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo. Minulla noissa monessa kirjassa on myös se ongelma, että käytän aina pitkän aikaa seuraavan kirjan valintaan. Tiiliskivessä ei olisi tuotakaan ongelmaa. Ja Lahiri on kyllä loistava.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä