Stephen Booth: Musta koira

Musta koira aloittaa Ben Cooperista ja Diane Frysta kertovan Edendalen poliisipiiriin sijoittuvan dekkarisarjan. Minun on pitänyt tutustua tähän kirjailijaan jo ties kuinka kauan. Onneksi päätin viimein napata kirjastosta mukaan tämän kirjan.

Koiraa ulkoiluttamassa ollut paikallinen mies löytää kadoksissa olleen nuoren tytön kuolleena Peak Districtin alueelta. Juttua tutkimaan päätyy lomalta palannut konstaapeli Ben Cooper, joka saa parikseen vastikään Birminghamista Edendaleen siirtyneen Diane Fryn. Kaksikon yhteistyö ei ala kaikkein parhaimmissa merkeissä. Lisäksi tutkimusta jarruttavat jotain salailevat ja yhteistyöhaluttomat paikalliset.

Pidin kirjasta kovasti. Juonen kuljetus oli sujuvaa ja henkilöhahmot mielenkiintoisia, moniolutteisia. Pääkaksikon välinen jännite on paikoin kutkuttava. Molemmilla on omat ongelmansa ja menneisyyden haamunsa, joita valotetaan pikkuhiljaa. Ihan kaikkea ei kuitenkaan paljasteta vielä tässä kirjassa ja hahmot rakentuvat varmasti lisää kirja kirjalta.

Tapahtumien taustana on idylliseltä vaikuttava brittiläinen pikkukylä, jonka asukkaat tuntevat toisensa. Pystyin kuvittelemaan mielessäni helposti tuon monista brittisarjoista tutun miljöön.

Loppuratkaisu pääsi yllättämään ainakin tämän dekkareiden suurkuluttajan. Itse harhailin sivupoluilla omien teorioideni kanssa. 

Uskallan suositella kirjaa erittäin lämpimästi kaikille dekkareiden ystäville sekä erityisesti brittiläiseen jännitykseen mieltyneille. Onneksi tämä oli vasta ensimmäinen kirja, joten tätä herkkua on vielä paljon lukematta.Stephen Booth: Musta koira (Bkack Dog). Blue Moon 2001. Käännös Risto Raitio. 446 sivua.

Kommentit

 1. Minulle ihan tuntematon kirjailija, mutta kuulostaa tutustumisen arvoiselta dekkaristilta. Kiitos, kun kirjoitit tästä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että kiinnostuit! Tämä oli tosiaan mainio sarjan aloitus kirjailijalta, joka on jäänyt vähemmälle huomiolle.

  VastaaPoista
 3. Booth on erinomainen! Olen pitänyt etenkin sarjan osasta Jääkylmät jäljet. Ja totta: päähenkilöiden henkilökuvat syvenevät kirja kirjalta. Kiinnostavia lukuhetkiä on siis edessäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, mitä sarjassa on luvassa. Jo ensimmäinen kirja teki vaikutuksen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä