perjantai 6. syyskuuta 2013

Lukemalla lukutaitoaSuununtaina 8.9. vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää. Meille lukutaito on itsestäänselvyys, mutta näin ei ole kaikkialla. Maailmassa on  melkein 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja koulunkäyntimahdollisuus on vain kolmanneksella lapsista. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Suomen Pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta pakolaisille ja paluumuuttajille Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa  ja Thaimaassa.

Kirjabloggarit ovat mukana keräämässä rahaa Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön viikon ajan (6.9.-13.9.) lukemalla ja arvioimalla luettuja kirjoja blogeissaan. Haastamme myös kaikki blogien lukijat lahjoittamaan keräykseen 1 euron / luettu kirja. Kirjabloggareiden yhteinen keräyssivu sijaitsee täällä. Kaikki kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä Suomen  Pakolaisavun lukutaitotyöhön. Lisää tietoa kampanjasta Kirjainten virrassa -blogista. Lista mukana olevista blogeista löytyy täältä.

Oma tavoitteeni on lukea 5 kirjaa viikon aikana. Katsotaan miten onnistun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.