Kirjaostoksilla

Kirjablogeissa vietetään tänään Osta kirja -päivää. Cafe pour les idiots blogin Marissan ideasta liikkeelle lähteneessä tempauksessa on tarkoituksena ostaa nimenomaan normaalihintainen kirja. Idea tuli viimeaikoina velloneesta kirjabloggarit ja arvostelukappaleet -keskustelusta. Lisäksi useimmiten blogeissa pääsevät esille kirppis- ja alelöydöt, mutta täysihintaisten kirjojen hankintaa harvemmin hehkutetaan. Tarkoituksena on myös tukea kirja-alaa, muun muassa kustantajia, kirjailijoita ja kirjakauppiaita. Toki on myönnettävä, että omalle kukkarolleni sopii tällä hetkellä kaikkein parhaiten juuri kirppisten hintataso, mutta normaalihintaisiakin kirjoja tulee silti ostettua silloin tällöin.

Kotikaupungissani ei ole juuri vaihtoehtoja, mitä tulee kirjan hankintapaikkaan. Täältä löytyy nykyään ainoastaan yksi ison ketjun kirjakauppa ja siihen päälle vain markettien kirjaosastot. Niinpä mahdollisuutta tukea pientä paikallista yritystä ei minulla valitettavasti ollut. Valitsin kirjan ostopaikaksi lähellä sijaitsevan automarketin käytännön syistä. Ennen kauppaan menoa olin jo oikeastaan päättänyt, minkä kirjan ostan. Haruki Murakamin 1Q84 on ollut toivelistallani ilmestymisestään asti, mutta en ole vielä sitä saanut hankituksi. Niinpä tämä tempaus oli oiva sysäys hankkia kyseinen kirja vihdoin.
Kommentit

 1. Minä ostin tämän juuri viime viikolla, mutta vielä en ole ehtinyt aloittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie jo vähän silmäilin, mutten vielä pääse lukemaan tätä. Pitää lukea muut kirjat ensin alta. :)

   Poista
 2. Hih, minäkin ostin tänään Murakamia! Tosin jotain vähän halvempaa - vaikka silti normaalihintaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Tätä on nyt kehuttu niin paljon, että oli pakko ostaa.

   Poista
 3. Tämä olisi ollut ulkomainen valintani. Sivuhinta kuitenkin Suhteellisen edullinen, vai mitä!

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä valinta! Pitääkin muistaa lukea tuosta se kakkososa, ennen kuin kolmonen ilmestyy :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai niin tosiaan, se kolmonenkin ilmestyy kohta. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä