Taisit narrata, Stella

Uutta kotimaista chick litiä on hömpän ystävänä ilo lukea. Varsinkin, jos kirja onnistuu koukuttamaan ja viihdyttämään. Huumori on myös aina iso plussa. Minulle jännityskirjoistaan tutumpi kustantamo Myllylahti on julkaissut aiemmin matka- ja lastenkirjoja kirjoittaneen Niina Within ensimmäisen chick lit -romaanin. Sain kirjan heti tuoreeltaan luettavaksi ja se oli ahmittava heti loppuun asti.

Stella Kaarnisto on varsinainen nolojen tilanteiden nainen, joka mokailee niin töissä kuin vapaa-ajallakin, ja lipsauttelee välillä mitä uskomattomampia valheita. Varsinkin kaikin puolin mukavan naapurinmiehen Markuksen läsnäollessa Stella sepittää itsestään ja elämästään jos jonkinmoista tarinaa. Muunnellun totuuden paikkailu saa aikaan mitä moninaisimpia tilanteita. Töissä keskittymistä ei ainakaan paranna komea, mutta jäykän asiallinen pomo, josta Stella salaa päiväunelmoi. Kiinnostusta herättelee myös nettideittipalstalla viestejä lähettelevä Figaro, jonka henkilöllisyys mietityttää Stellaa. Mutta kuka miehistä on se oikea?

Stellan esikuvana ovat vahvasti olleet brittiläisten chick lit -mestareiden Helen Fieldingin ja Sophie Kinsellan hahmot, jotka niin ikään joutuvat noloihin tilanteisiin ja ovat selittelyn mestareita. Koska olen molempien kirjailijoiden kirjojen ystävä, tämä kirja upposi minuun täysillä. Mokaileva Stella oli sympaattinen hahmo, jonka toilailut enimmäkseen naurattivat.

Tämä oli hyväntuulinen ja viihdyttävä sekä sopivan tiivis pakkaus. Kaikki langat saatiin solmittua nätisti yhteen ja prinsessa sai lopussa prinssinsä, suudeltuaan ensin muutamaa sammakkoa. Ihan kaikki käänteet eivät olleet uskottavia, mutta toisaalta chick lit on harvoin sieltä uskottavimmasta päästä. Pääasia onkin viihdyttävyydessä ja siinä tämä kirja onnistui kyllä kirkkaasti. Kaiken kaikkiaan mukava kesälomakirja, jota suosittelen lämpimästi kevyemmän kirjallisuuden ystäville.

Toivotaan, että kirjailija jatkaa hömpän parissa, sen verran onnistunut aloitus tämä oli. Sitä odotellessa voisi tutustua Within matkakirjoihin.Niina With: Taisit narrata, Stella. Myllylahti 2013. 198 sivua. Kansi Satu Kontinen. 

Kommentit

 1. Kiitos ilahduttavasta arvostelusta! Ehkäpä siis jatkan hömpän parissa... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kuutar! On tämä pakko lukea itsekin, kotimainen hömppä on aina kova sana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Niinhän se on. Mukava saada uusia kirjoittajia kotimaisen hömpän pariin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä