Kati Hiekkapelto: Kolibri

Nyt täytyy tunnustaa, että tämä kirja oli jotenkin mennyt minulta ihan ohi kevään uutuuksia tutkaillessani. Niinpä olin iloisesti yllättynyt, kun löysin sen postilaatikostani. Kolibri on Kati Hiekkapellon esikoisdekkari ja se aloittaa rikostutkija Anna Feketestä kertovan sarjan.

Jugoslavian unkarilainen Anna Fekete on muuttanut takaisin pohjoissuomalaiseen merenrantakaupunkiin, josta lähti opiskelemaan etelään. Anna on tullut Suomeen jo 10-vuotiaana ja puhuu suomea virheettömästi. Rikostutkijaksi ensimmäiseen vakinaiseen virkaansa pestattu Anna saa kuin kohtalonoikusta työparikseen keski-ikäisen avoimen rasistisen ja sovinistisen Eskon. Pehmeään laskuun varautunut Anna joutuukin tositoimiin heti alussa, sillä lenkkipolulta löytyy surmattuna nuori nainen. Kuka on murhan takana ja tuleeko uherja lisää? Myös teini-ikäisen kurditytön Dijarin kohtalo pyörii Annan mielessä. Tyttö on soittanut hätäkeskukseen peloissaan, mutta kuulusteluissa hän väittää, ettei ollutkaan vaarassa. Mutta mikä on totuus?

Kirjan tarina nappasi otteeseensa heti alussa ja myös piti otteessaan loppuun asti. Rikosjutun ohella mielenkiintoa piti yllä päähenkilön elämä ja tuntemukset. Virkistävää lukea (kotimaista) dekkaria, jossa päähenkilönä on maahanmuuttajataustainen nainen. Annan kokemuksista olisi lukenut enemmän ja tarkemminkin. Annan tasapainoilu hankalan työtoverin kanssa ja yritystä saada tämä hyväksymään itsensä ennakkoluuloista huolimatta oli myös kutkuttavaa luettavaa.

Murhatutkimus kaikkine rönsyineen ja vaikeuksineen oli koukuttavaa luettavaa ja murhaajan henkilöllisyys säilyi arvoituksena lähes loppumetreille. Murhatutkimuksen rinnalla seurattiin myös kurdityttö Dijarin tukalaa tilannetta. Dijar on päästetty ääneen myös itse, pienissä pätkissä varsinaisen kerronnan välissä. Dijarin olosuhteita oli kiinnostava seurata ja olisin toivonut, että tätä juonta olisi käsitelty vielä vähän tarkemminkin.

Tämä oli erittäin mielenkiintoinen esikoinen ja jätti ainakin minut odottamaan jatkoa innolla. Haluan lukea lisää Anna Feketen elämästä ja vaiheista. Onneksi jatkoa on ilmeisesti luvassa.Myös Kirsi on lukenut Kolibrin.

Kati Hiekkapelto: Kolibri. Otava 2013. 378 sivua. Kannen suunnittelu: Timo Tervoja. Arvostelukappale.

Kommentit

 1. Ooh, kiva kuulla, että pidit! Mä en enää muista tilasinko tästä a.kappaletta. Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta uutuudelta, jonka varmasti jossain vaiheessa tulen lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suosittelen kyllä kotimaisten dekkareiden ystäville varauksestta. :)

   Poista
 2. Mukava huomata, miten paljon uusia nimiä tuntuu putkahtelevat Suomen kirjamarkkinoille. Tai siis ainakin minulle uusia, en näet Kati Hiekkapellosta olenkaan aiemmin kuullut.

  Kuvauksesi perusteella vaikuttaa juuri sellaiselta kirjalta, josta pitäisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuli mullekin vähän puun takaa, vaikka olevinaan olin selaillut uutuuskatalogeja tarkasti.

   Poista
 3. Blogistani taas löytyisi uutta haastetta, en muistanutkaan että haastoin sinut viimeksikin. :)

  VastaaPoista
 4. Törmäsin tähän kirjaan Jyväskylän kirjamessuilla. Kansi on vähän hassu. En hirveästi lue dekkareita, mutta tämän voisin lukeakin - haluaisin kovasti tietää, miten nimi kytkeytyy kirjaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän tuosta kannesta, vaikkei se ehkä niin selkeästi tarinaan liitykään. Nimen merkitys paljastuu kirjan loppupuoliskolla. Suosittelen kyllä kirjaa lämpimästi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä