Koen 13 kotimaista kirjailijaa

Minäkin päätin lähteä mukaan Facebookissa olevaan haasteeseen, jossa on tarkoitus tutustua kolmeentoista kotimaiseen kirjailijaan, joita ei ole lukenut aiemmin. Otin tämän haasteen siksi, että kotimaista kirjallisuutta tulee luettua surkean vähän ja kiinnostavia kirjailijoita, joita on pitänyt lukea jo ties kuinka kauan, on paljon. Ja koska viime vuotinen Kuusi kovaa kotimaista jäi pahasti puolitiehen. Valikoin kirjoja vähän sen mukaan, että ne sopivat muihinkin haasteisiin ja löytyvät omasta hyllystä (saanpahan lyhennettyä oman hyllyn lukemattomien pinoa samalla).

Oma alustava listani näyttää kirjailijoiden (ja osittain kirjojen) osalta tältä:
 1. Kari Hotakainen: Ihmisen osa
 2. Anu Holopainen: Welman tytöt
 3. Pirjo Hassinen: Popula
 4. Petteri Hannila: Kaukamoinen
 5. Marja Björk: Poika
 6. Kati Hiekkapelto: Kolibri
 7. Johanna Holmström: Itämaa
 8. Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta
 9. Katja Kettu: Hitsaaja
 10. Rosa Liksom: Hytti nro 6
 11. Kaj Korkea-aho: Tummempaa tuolla puolen
 12. Veijo Meri: Sujut
 13. Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
6/13

Kommentit

 1. Vaikuttava lista! Nyt vasta tätä lukiessa älysin, että Joenpelto kuuluisi ilman muuta minunkin listalleni, jo ihan yleissivistyksenkin tähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joenpelto ja nimenomaan tuo kirja on ollut lukulistallani Finalndia-haasteen myötä. Nyt toivottavasti saan sen luettua. :)

   Poista
 2. Komea lista! :) Paljon sellaisia nimiä, jotka aioin ottaa omalle listalleni, mutta syystä tai kolmannesta sitten jätin pois. Bo Carpelan on yksi suurimpia suosikeitani, jään innolla odottamaan sinun mielipiteesi kuulemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieman piti karsintaa tehdä itsekin, niin paljon mielenkiintoisia vielä lukemattomia kirjailijoita. Odotan innolla Carpelania, sen perusteella, mitä olen hänen kirjoitaan kuullut/lukenut muualta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä