Lukudiplomi-haaste


Minäkin päätin monen muun bloggarin tavoin lähteä mukaan tähän hdcaniksen alkuunpanemaan haasteeseen, sillä olen harmitellut kovasti, ettei lukudiplomia ollut mahdollista suorittaa silloin kun minä vielä kävin peruskoulua. Tuleepahan tämä "vääryys" nyt korjattua. Valitsin kirjatarjottimekseni Sinuhen. Aion todennäköisesti suorittaa haasteen bloggaamalla kirjoista, tosin saatan myös tehdä niihin liittyviä tehtäviä.

Haasteen säännöt: 

1. Valitse vapaasti luokkatasosi ja diplomi jonka haluat suorittaa. Pohjana suosittelen tuota Opetushallituksen Kunnaria, mutta vastaavat paikkakuntakohtaiset diplomiohjelmat hyväksytään myös. Ilmoita valintasi tämän bloggauksen kommenttiosiossa.

2. Seuraa diplominsuorituksen ohjeita. Tyypillisesti tarjolla on useita temaattisia lukulistoja joista kustakin valitaan luettavaksi yksi kirja niin että yhteensä luetaan 6-10 kirjaa.Luetuista kirjoista joko tehdään normaali bloggaus oman tyylin mukaan tai tehdään jokin diplomiohjeissa annetuista tehtävistä, tai mieluiten tietysti molemmat (kannattaa lukea ne tehtävälistat läpi, siellä on lukuisia mielikuvitusta kutkuttavia tehtäviä...)
Mahdolliset elokuvatehtävät ovat vapaaehtoisia, tällä kertaa keskitymme kirjoihin ja ajoittaisiin sarjakuviin. 

3. Haaste alkaa nyt, ja kouluvuoden mukaisesti päättyy lauantaina 25.5.2013. Tuosta viikon päästä, 1.6.2013 kevätjuhlissa jaetaan diplomit ja saatetaanpa jakaa stipendeinä myös muutama kirjapalkinto arvottuna suorittajien kesken (myös hyvällä yrityksellä pääsee mukaan arvontaan vaikkei koko diplomia saisikaan suoritettua).
Myös jo luetuilla kirjoilla voi osallistua, kunhan ne on lukenut 1.8.2012 jälkeen.

4. Jos lähipiirissäsi on lukeva lapsi, ota selvää olisiko hän kiinnostunut lukudiplomista ja onko hänen koulussaan mahdollisuutta sen suorittamiseen.


Alustava kirjalista, johon olen valinnut muutamia vaihtoehtoja kustakin kategoriasta (tähdellä merkityt löytyvät omasta hyllystä.):

Jännitystä

Seppo Jokinen: Lyöty mies

Menneisyyden tarinoita

Kaari Utrio: Haukka, minun rakkaani

Tulevaisuuden taruja

Suzanne Collins: Nälkäpeli

Fantasiaa

Anu Holopainen: Welman tytöt

Ihmisiä

Emily Brontë: Humiseva harju*
Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa
Anja Snellman: Parvekejumalat


Matkalla

Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen*
Johanna Sinisalo: Linnunaivot

Luontotarinoita


Richard Bach: Lokki Joonatan

Huumoria

Simo Hämäläinen: Kätkäläinen
P.G. Wodehouse: Kiitos, Jeeves*

Lyhytproosaa

Runoja ja näytelmiä

L. Onerva: Pilvet ja aurinko*
Uuno Kailas: Runoja
Helvi Juvonen: Kootut runot

Kommentit

 1. Koskaan ei ole liian myöhäistä suorittaa Lukudiplomia :D

  Mä aion myös osallistua, onpa kiva lukea muiden suunnittelupostauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä näyttää ja se on hyvä se. Ihanaa, että niin moni on lähtenyt tähän mukaan. :)

   Poista
 2. Minäkin ajattelin osallistua!

  Meillä muuten näyttäisi olevan jonkin verran samoja kirjoja listoilla: itse olen Humisevan harjun jo lukenut 1.8. jälkeen, mutta aion vielä lukea American Godsin ja Leijapojan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla nuo kaikki kolme ovat olleet lukulistalla jo ties kuinka kauan, katsotaan jos tämän haasteen myötä saisi ne(kin) luettua. :)

   Poista
 3. Hei! Olen uusi tulokas tässä kirjablogien ihmeellisessä maailmassa. Olen 13-vuotias tyttö ja minulla on kirjablogi. Siellä on arvosteluja kirjoista, musiikista, elokuvista, tv-sarjoista ja muodista, mutta enimmäkseen kirjoista.

  Jos kiinnostuit, tsekkaa:
  http://taiteentaikaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ihana nimi blogilla ja kaikki noista aiheista (ehkä muotia lukuunottamatta) kiinnostavat itseänikin. Käyn kurkkaamassa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää