2 x 11 kysymystä

Sain  Tintiltä ja Hannalta haasteen vastata 11 kysymykseen. Tässäpä minun vastaukseni:

Tintti:

1. Mieleenpainuvin matkustusmuistosi?


Nyt on tunnustettava, että olen matkustellut erittäin vähän. Ulkomaanmatkailu rajoittuu Tukholmaan. Eli mieleenpainuvimmat kokemukset ovat vielä toivottavasti edessä.


2. Mitä aiot lukea kesälomalla?


Sen minkä kiivaalta opinnäytetyön tekemiseltä ehdin, niin varmaan jotain vähän kevyempää, hömppää ja dekkareita ehkä myös fantasiaa.

3. Jos voisit matkustaa minne tahansa, niin minne menisit?


Kuten aiemmin sanoin, en ole matkustellut juuri yhtään, joten haluan melkeinpä kaikkialle. Ehkä ihan ensiksi voisin käydä Iso-Britanniassa.

4. Kirja, joka on naurattanut sinua?


Viimeksi taisin naureskella Tuomas Kyrön Miniän parissa. Myös Mielensäpahoittaja nauratti kovasti.

5. Kirja, joka on itkettänyt sinua?


Näitä on paljon, sillä itken todella herkästi. Ylipäänsä kaikki kirjat, joissa tapahtuu jotakin surullista, saavat minut itkemään. Tosin myös onnelliset loput itkettävät.

6. Mikä on parasta kesässä?


Aurinko ja lämpö. Ja mökkeily ehdottomasti!

7. Millaisesta mukista juot mieluiten aamukahvisi/-teesi?


Olen hulluna erilaisiin mukeihin ja niitä on kertynyt kaappeihin erinäinen kokoelma. Yhtä suosikkia ei siis ole vaan käytän milloin mitäkin.

8. Minkä kirjan haluaisit lukea uudestaan?


Esimerkiksi Potterit ovat sellaisia, jotka haluan lukea uudestaan. Se projekti on nyt kyllä jäissä, mutta seuraavana olisi vuorossa Azkabanin vanki. Myös Sofi Oksasen tähän mennessä ilmestyneet kirjat haluan lukea uudelleen.

9. Mikä oli toiveammattisi lapsena?


Ihan ensimmäinen jonka muistan oli eläinlääkäri. Sittemmin totesin, että ei minusta ole siihen.

10. Mikä on mielestäsi paras kesäruoka?


Kesällä tulee tietysti grillattua, joten kaikki mitä voi grillata oli se sitten kasviksia tai lihaa.

11. Jos kirjoittaisit romaanin, millainen se olisi (laji riittää)?


Todennäköisesti se olisi dekkari.


Hanna:

1. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"?


Joskus tuntuu, että mikä vain fiktiivinen maailma olisi parempi kuin oikea. Mutta tällä hetkellä olen uppoutunut The Southern Vampire Mysteries -sarjan maailmaan, jossa vilahtelee vampyyrien lisäksi muita yliluonnollisia olentoja ja tuo maailma vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta.

2. Koska ja miten opit lukemaan?


Ihan perinteisesti koulussa aapisen avulla.

3. Minkä elokuvavinkin antaisit sateiseen kevätiltaan?


Hyviä elokuvia on tullut nähtyä niin paljon, että vain yhden suositteleminen tuntuu vaikealta. Mutta jostain syystä pienen miettimisen jälkeen ensimmäiseksi tuli mieleen Sovitus (Atonement). En tiedä sopiiko se erityisen hyvin juuri sateiseen kevätiltaan, mutta mielestäni se on upea elokuva ja varsin onnistunut kirjan filmatisointi.


4. Mikä on ollut paras tänä vuonna lukemasi kirja?

Mieleenpainuvin on ehdottomasti ollut Alice Walkerin Häivähdys purppuraa.

5. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan olet katsonut viimeksi?

Jos nyt en ihan väärin muista, sen täytyy olla A Single Man. Ihana mutta kovin surullinen elokuva, jonka pääosissa loistavat upeat Colin Firth ja Julianne Moore. Ja elokuvahan pohjautuu Christopher Isherwoodin samannimiseen romaaniin.

6. Mikä oli ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi?

Tämä onkin hyvä kysymys, mutta erittäin hankala. En millään muista ihan ensimmäistä kirjaa jonka olen lukenut itse. Muistan kyllä lukeneeni esimerkiksi Tiina-kirjoja, mutta eivät ne varmaan ihan ensimmäisiä itse lukeamiani kirjoja olleet. Pitäisi varmaan konsultoida tässä kysymyksessä äitiä. Palaan asiaan myöhemmin, jos tämä mysteeri selviää.


7. Mikä on ahdistavin kirjamuistosi?

Olen tainnut tukahduttaa muistot oikeasti ahdistavista lukukokemuksista niin tehokkaasti, etten enää muista niitä. Mutta yleisesti ottaen sellaiset, joissa tehdään julmuuksia eläimille tai ihmisille.

8. Ketkä kuusi fiktiivistä henkilöä kutsuisit päivälliselle?

Vain kuusi, nyt meni hankalaksi. Tulee heti mieleen liuta mielenkiintoisia fiktiivisiä henkilöitä, jotka olisi hienoa tavata oikeassa elämässä. Nämä on nyt kaikki tv-sarjojen puolelta, sillä sieltä löytyvät tällä hetkellä ne kiinnostavimmat hahmot. Ihan ensimmäisenä tuli mieleen kapteeni Jack Harkness (Doctor Who ja Torchwood),  joka on ehdottomasti yksi scifi-sarjojen mielenkiintoisimmista ja hurmaavimmista hahmoista. Haluaisin tietää olisiko hän yhtä hurmaava oikeasti. Sain joululahjaksi Twin Peaks-boksin ja sarjan uusintakatselun myötä muistin taas kuinka mielenkiintoinen ja sympaattinen hahmo Dale Cooper on ja onhan paikalla toki oltava yksi lain edustaja. Kemuihin on myös ehdottomasti kutsuttava suosikkivampyyrini Damon Salvatore (The Vampire Diaries), jonka sarkastisia kommentteja on aina ilo kuunnella (ja jota on myös mukava katsella;). Naisnäkökulmaa on myös hyvä olla paikalla ja totta kai jokaisesta porukasta täytyy löytyä edes yksi cylon, joten neljäs kutsu lähtee suosikkicylonilleni Number Sixille (Battlestar Galactica, uusi versio). Bones-sarjan päähenkilö Temperance Brennan on kaikessa tieteellisyydessään ja sosiaalisten taitojen puutteessaan kuitenkin varsin mielenkiintoinen ja sympaattinenkin hahmo, jonka haluan myös ehdottomasti mukaan. Viimeisenä muttei vähäisimpänä päivälliselle pääsee 30 Rock sarjan hulvaton hahmo Liz Lemon, joka toisi varmasti mukaan huumoria.


 9. Mitä luet juuri nyt?

Parhaillaan on keskenCharlaine Harrisin Living Dead in Dallas. Olen ollut koukussa True Blood -sarjaan alusta asti, mutta kirjojen pariin sain aikaiseksi heittäytyä vasta nyt. Itse asiassa ostin jo viime kesänä boksin, joka sisältää sarjan yhdeksän ensimmäistä kirjaa ja novellikokoelman, mutta sain ensimmäisen osan luettua vasta äskettäin. Toinen kirja jota luen myös nyt on Åsa Larssonin Uhrilahja. Ehdinkin jo huolestua, eikö Larsson meinaa enää kirjoittaa jatkoa sarjalle, mutta onneksi huoli oli turha.


10. Luetko kirjan joskus loppuun vain siksi, että voit kirjoittaa siitä blogiisi?

En, jos kirja ei miellytä niin lopetan sen armotta kesken. Toisaalta voisihan keskenjätetyistä kirjoistakin kirjoittaa jotain blogiin, vaikken ole tullut niin tehneeksi, vielä.

11. Jos et kirjoittaisi kirjablogia, niin mikä muu aihe jaksaisi pitää mielenkiintosi bloggaamisen parissa? 

Musiikki, elokuvat ja tv-sarjat olisivat aika varma valinta, sillä olen kaikkien suurkuluttaja.
Olen sen verran laiska ja tylsä, että en nyt keksi omia kysymyksiä. Sitä paitsi suurin osa on tainnut jo tehdäkin tämän. Mutta kysymyksiin vastaileminen oli kyllä mukavaa!

Kommentit

 1. Kiva, että vastasit!

  Minullakin on aikeissa lukea Potterit jossakin vaiheessa uudelleen - kaikki peräkkäin. Lomalukemistoon kuuluu uusin Sookie Stackhouse. En niinkään pidä tv-sarjasta, mutta kirjat olen lukenut kaikki.

  Mukavaa kesää opinnäytteen ja hömpän parissa :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tuon Sookie Stackhousen kanssa juuri toisin päin. Jotenkin tuo tv-sarja vain koukutti heti. Kirjat kyllä taitavat erota melkoisesti siitä. Mutta hyvältä vaikuttavat nekin.

   Kiitos ja mukavaa kesää myös sinulle! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä