Lukublokkia ja kirjahankintoja

Syksy ja kuukausi sitten alkanut työharjoittelu ovat hidastaneet lukutahtini olemattomiin. Olen kyllä haalinut mielenkiintoisia kirjoja kirjastosta, mutta suurin osa on pitänyt palauttaa takaisin lukemattomana. Joukossa oli sellaisia kirjoja kuin Paluu Rivertoniin, Rakkauden aikakirja, Huominen on liian kaukana ja Nelikätisen soiton mahdottomuus. Olen varma, että kaikki ovat erinomaisia kirjoja, mutta en vain päässyt yhdessäkään alkua pidemmälle. Enkä ole saanut luettua juuri mitään muutakaan. On siis menossa kunnon lukublokki. Otetaan vastaan hyviä vinkkejä sen katkaisemiseksi. Tunnustan myös potevani huonoa omatuntoa siitä, etten ole kirjoittanut tänne mitään kirjoihin liittyvää aivan liian pitkään aikaan.

Viime viikolla piipahdin Helsingissä iki-ihanan Tori Amosin aivan mahtavalla keikalla. Olen vieläkin ihan mykistynyt. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin hänet livenä ja todella toivon, ettei se jää viimeiseksi. Tulihan siellä Helsingissä myös shoppailtua. Tosin enemmän muuta kuin kirjoja, olen yrittänyt rajoittaa kirjojen ostelua, kun tällä hetkellä vaivaa tilan puute. Tästäkin huolimatta Akateemisesta kirjakaupasta lähti mukaan kaksi pokkaria: Marian Keyesin Sushi for Beginners ja Fannie Flaggin Fried Green Tomatoes at the Whistler Stop Cafe. Keyesin kirjoja olen kerännyt hyllyyni nimenomaan englanninkielisinä ja täydensin nyt kokoelmaani taas yhdellä. Aika monta tosin puuttuu vielä. Tuo jälkimmäinen puolestaan on kummitellut mielessä siitä lähtien, kun näin kirjasta tehdyn elokuvan ja ihastuin siihen. Huomasin englanninkielisten pokkarien hyllyä tutkaillessani tuon kirjan ja pakkohan se oli ostaa.

Piipahdin myös taannoin Suomalaisessa kirjakaupassa alen (joka muuten oli ainakin minulle hienoinen pettymys) loppumetreillä ja nappasin mukaan kaksi runoilijoihin liittyvää opusta: Yölauluja: L. onervan ja Leevi Madetojan kirjeitä 1910-1946 sekä Satu Kosimiehen Hurmion tyttäret. Hurmion tyttäret on ollut lukulistallani siitä asti, kun tiedostin sen olemassa olon. Kirja kertoo Katri Valasta ja Elina Vaarasta,  upeista naisrunoilijoistamme. Käykää lukemassa mitä Leena Lumi on kirjoittanut kirjasta.

Tällä hetkellä olen flunssan kourissa ja ajatus kulkee vähän tahmeasti, joten helpointa ajanvietettä ovat olleet vähemmän ajattelua vaativat tv-sarjat. Jospa tämä flunssa veisi mennessään tuon lukujumituksenkin.

Kommentit

 1. Vieläkö ale jatkuu, minäkin haluaisin tuon Koskimiehen kirjan omaan hyllyyn? Ja tuon Flaggin kirjan olen ajatellut tilata nettikirjakaupasta, se kiinnostaa sekä elokuvan että muutaman viimeaikaisen, innostuneen blogiarvion pohjalta.

  VastaaPoista
 2. Ninnja pikaista paranemista flunssasta, olen itsekin ollut kipeänä ja lukeminen on ollut vähän hidasta.

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista toivotan minäkin. Ehkä se lukeminenkin sitten alkaa sujua.

  Minulla on nyt vähän kirjaähky. Uutuuskirjoja olen raahannut kirjastosta kassitolkulla, mutta nyt en osaa oikein keskittyä lukemiseen, vaan haluaisin mieluiten lukea kaikki kerralla... Toivottavasti saan jonkun tolkun tähän hommaan, ettei tarvitse taas palauttaa lukemattomina.

  Fried Green Tomatoes oli ihana myös kirjana :)

  VastaaPoista
 4. Maria: Kiitos. :) Tätä flunssaa tuntuu olevan nyt liikkeellä ja on kuulemma vielä sitkeää lajia. Toivotaan, että tämä tästä helpottaa. Jos en nyt ihan väärässä ole, ale taisi jo loppua. Taisi olla viimeiset päivät menossa, kun kävin ostamassa nuo kirjat. Ainakin silloin oli jo lisäalennus 20 %.

  Mie jo vähän selailin tuota Flaggin kirjaa ja se vaikuttaa hyvältä. :)

  Maija: Kiitos, jospa se siitä. :) Tiedän muuten tuonkin tunteen, kun on monta uutuutta yhtä aikaa lainassa eikä millään osaa päättää mistä aloittaisi. Kiva kuulla, etten ole ainoa, jolla on joskus sama ongelma.

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista ja toivottavasti lukujumikin häviää! Onnistuisikohan se esim. jollain kevyemmällä hömpällä?;)

  VastaaPoista
 6. Oi, minäkin olin Torin konsertissa ja se oli kyllä melkein itkettävän upea kokemus. <3

  Tsemppiä lukujumiin! Kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 7. Sanna: Kiitos! :) Pitää kokeilla tuota hömppää. Olen yrittänyt dekkareilla, mutta ne eivät nyt auta.

  Katja: Kiitos, eiköhän se mene ohi. :) Tunnustan, että mm. Winterin aikana kostuivat silmät.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä