Yhteenvetoa toukokuussa luetuista kirjoista

Minua vaivaa huono omatunto, sillä toukokuu (ja kesäkuun alku) meni blogin osalta ihan harakoille. Opiskelussa oli viimeiset viikot menossa ja tehtävä jos toinenkin oli vielä tekemättä. Itse asiassa lukuvuosi päättyy vasta kesäkuun puolessa välissä, joten hengähtämään en pääse vielä viikkoon. Mutta luettua tuli silti jotain ja tässä katsaus siihen. Pää on muuten niin täynnä kaikkea muuta, että oli pakko ihan tarkistaa, mitä oikein luin.

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Vihdoin ja viimein sain käsiini tämän ihastusta herättäneen kirjan. Eihän tästä voinut kuin pitää. Kyllä en pahoittanut mieltäni yhtään tämän luettuani. Suosittelen muillekin, jotka eivät vielä ole tätä lukeneet. Tai jos ette minua usko, niin lukekaa mitä kirjasta ovat kirjoittaneet mm. Hanna, Naakku, Inahdus, Susa, Katja, Kirsi ja moni muu.

Johan Theorin: Yömyrsky

Theorinin ensimmäinen kirja Hämärän hetki, oli virkistävän erilainen dekkari, joten kirjailija jäi mieleen. Tämä toinen lähti kirjastosta mukaan, kun kaipasin taas jotain vähän erilaista kuin sitä perinteistä jännitystä. Eikä tämä pettänyt, mukana oli aavemaista tunnelmaa ja kummitustarinoita.


Jodi Picoult: Koruton totuus:

Olen halunnut lukea Picoultia jo jonkin aikaa ja kirjastossa hyllyjen välissä haahuillessani osuin sopivasti P:n kohdalle ja Picoultin paksuhkot opukset sattuivat silmiini. Koruton totuus valikoitui mukaan puhtaasti aiheensa vuoksi. Kirjassa käsitellään amish-yhteisössä tapahtunutta vastasyntyneen lapsen surmaa. Vaikka aihe olikin raskaan oloinen, kirja oli helppo ja nopea lukea. Kyseessä oli romantiikalla höystetty oikeussalidraama. Kirjasta ovat kirjoittaneet ainakin: Katja ja Ahmu. Pidin kirjasta ja Picoultin tyylistä siinä määrin, että aion jossain vaiheessa lukea muutkin hänen kirjansa.

J. K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Projektini "luen Potterit uudestaan" etenee hitaasti, mutta varmasti. Luin Viisasten kiven uudelleen viime vuonna, mutta jatkoin toisesta osasta vasta nyt. Into tosin kasvoi siitä sen verran, että Azkabanin vanki on jo aloitettu. Saa nähdä milloin kaikki osat on luettu, kun muutakin kiinnostavaa on käsillä. Mutta kyllä tämä yhä pitää paikkansa lempisarjojeni joukossa.

Ensi viikon jälkeen pääsen toivottavasti palaamaan taas blogin suhteen hieman tiheämpään päivitystahtiin.

Kommentit

 1. Yömyrskyä olen itsekin katsonut vähän sillä silmällä. Nyt viimeistään kirjaan on tartuttava, sillä pieni arvostelusi antoi kirjasta oikein lupaavan kuvan:)

  VastaaPoista
 2. Miekin olen lukemassa nyt tuota Luonto pakastimessa. Ei vain meinaa uni tulla silmään, kun sitä lukee.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit, että otat mielelläsi suosituksia vastaan. Havaitsin, että brittikirjailijat vaikuttaisivat kiinnostavan sinua. Hanif Kureishi, Doris Lessing, Ben Elton. Tuossa muutamia nimiä, joita ei listaltasi löydy. Itse pidän noista kaikista kovasti.

  VastaaPoista
 4. Hei

  Minulla on ollut hitaanlainen Potter-projekti, mutta en lue niitä uudestaan vaan ensimmäistä kertaa. Minulla on sarjan viimeinen osa lukematta, en tiedä, miksi se on jäänyt. Ehdin jo katsoa elokuvan ensimmäisen osan, mutta ehkäpä luen kirjan kuitenkin. En tiedä loppua vieläkään eikä saa paljastaa :)

  VastaaPoista
 5. Sonja: Suosittelen erittäin lämpimästi molempia lukemiani Theorinin kirjoja. :)

  Hanna: Se on ihan totta, omatunto ainakin itselläni kolkuttelee myös sitä lukiessa.

  Arja: Kyllä, otan suosituksia erittäin mielelläni vastaan ja tosiaan brittikirjailijat ovat olleet erityisen lähellä sydäntä. Kiitos suosituksista. Kureishi ja Elton ovat vain niminä tuttuja, mutta pitääpä tutustua kirjoihinkin. Lessingiltä olen lukenut vain yhden kirjan (Viides lapsi), mutta haluan ehdottomasti lukea lisää.

  Sara:

  Mie olen lukenut kaksi viimeistä Potteria vain englanniksi ja ajattelin nyt lukea kaikki uudelleen suomeksi. En paljasta loppua, olen muuten jo ehtinyt vähän unohtaa sen. :)

  VastaaPoista
 6. Kannattaa tutustua myös Theorinin uusimpaan teokseen, samaa takuulaatua :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin luen Potterit aika ajoin uudestaan :-) Kaunista juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Joo, ne on kyllä sellaisia kirjoja joihin tekee mieli palata. :) Kiitos, kaunista juhannusta myös sinulle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä