Nostalgian jäljillä

Kouluhommat ovat pitäneet sen verran kiireisenä, että blogissa on nyt ollut hiljaista. Vielä pitäisi vajaa kuukausi jaksaa puurtaa ennen ansaittua kesälomaa. Lukeminen ei tosin ole vähentynyt juurikaan, mistä päästäänkin itse asiaan eli:

Olen sen verran haastehullu, että pakkohan se on lähteä tähänkin mukaan. Eli Susa Järjellä ja tunteella bloigsta haastoi kaikki mukaan kirjalliseen nostalgiajahtiin. Ja tässä itse haaste:

Valitse vähintään kolme sellaista kirjaa, jotka ovat aikanaan tehneet sinuun niin vahvan vaikutuksen, että edelleenkin muistelet kirjoja kaihoten ja saatat jopa nimetä ne lempikirjoja kysyttäessä.

Kirjojen lukemisesta täytyy olla vähintään viisi vuotta aikaa, mielellään toki enemmänkin. Mutta koska blogini lukijakunta on iältään uskoakseni kaikkea noin 20-60 vuoden väliltä, ei tuo raja voi siksi olla esimerkiksi 10 vuotta, vaikka sitä alunperin ajattelinkin.

Lukuaikaa on vuoden loppuun asti.

En millään muista tarkkaan, mitä kaikkea olen lukenut 5-10 vuotta sitten, en silloin vielä kirjannut minnekään ylös lukemiani kirjoja. Tuntuu, että suurimpien suosikkien lukemisesta on paljon vähemmän aikaa tai ainakin ne on tullut luettua uudelleen. Mutta tässä nyt aluksi kaksi kirjaa, joista muistan pitäneeni erittäin paljon ja joiden lukemisesta on ainakin se 5 vuotta:

Katherine Neville: Musta kuningatar/Kahdeksan

Tämän lukemisesta voi hyvinkin olla jo lähemmäs kymmenen vuotta aikaa. Muistan pitäneeni tästä kovasti silloin ja olen tosiaan nostanut tämän usein lempikirjojeni joukkoon. Saa nähdä miten käy uusintaluvun jälkeen.

Helen Fielding: Bridget Jones - Elämäni sinkkuna


Tämä oli aika varmasti ensimmäisiä (ulkomaisia) chicklit kirjoja, joita luin ja lukemisesta on kyllä mennyt jo aikaa ihan reippaasti. Muistelen tätä yhä yhtenä suosikkinani ja genren ehdottomaan aateliin kuuluvana kirjana.

Thomas Harris: Uhrilampaat


Innostuin dekkareista joskus yläasteella tai lukiossa ja yhdessä vaiheessa pidin erityisesti sellaisista jännäreistä, joissa on mukana sarjamurhaaja. Tämä kirja tuli luettua juuri tuohon aikaan joten lukemisesta voi olla juuri tuo 10 vuotta tai jopa enemmän. Elokuvakin on nähty ja tykätty. Jatko-osa jäi kyllä minulta lukematta. Mutta pidän tätä yhä suosikkinani tästä genrestä, vaikka lukemisesta on pitkä aika. Saa nähdä, muuttuuko mieli.

Lähempi tutustuminen lähikirjastojen tilanteeseen tämän kirjan suhteen paljasti, että kyseistä kirjaa ei niistä löydy (liekö kaikki pöllitty...). Pakko siis jättää tämä pois.

Lisään kirjoja listaan vielä myöhemmin...

Kommentit

 1. Kiva kun sinäkin lähdit tähän haasteeseen mukaan!!

  VastaaPoista
 2. Musta kuningatar on loistava! Tai ainakin oli silloin teininä, jolloin luin kirjaa monet kerrat. Ja olen minä tämän vuosituhannen puolellakin kirjaa muistaakseni lukenut... Pitäisi tutustua uudestaan. Luin joskus muistaakseni goodreads-sivulta kirjan kommentteja, ja siellä moni kurmootti kirjaa tylysti.

  VastaaPoista
 3. Susa: Oli ihan pakko, en voi vastustaa haasteita. :)

  Salla: Minullekin on jäänyt kirjasta todella positiivinen kuva, mutta olen myös törmännyt vähemmän kehuviin kommentteihin netissä. Siksikin on mielenkiintoista lukea kirja uudelleen ja katsoa muuttuuko mielipide.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä