Päivät 23-26

Nyt on iskenyt hienoinen turnausväsymys tämän haasteen kanssa, mutta yritän saada tämän päätökseen kunnialla.

Päivä 23: Kirja jonka olen halunnut lukea jo pitkään, mutten vielä ole

Tämä on pitkä ja kasvava lista, sillä lisään koko ajan kiinnostalta vaikuttavia kirjoja TBR-hyllyyni Goodreadsissä. Tässä nyt muutama kirja, jotka ovat olleet listalla jo (aivan liian) pitkään:Mutta näitä on tosiaan paljon muitakin.

Päivä 24: Kirja jonka toivoisin useampien lukeneen

Tämä on taas vähän hankala, kun en, lukuunottamatta niitä kaikkein ilmeisimpiä, tiedä tiettyjen kirjojen suosiosta sen tarkemmin. On helpompi miettiä kirjoja, joita suosittelisin varauksetta muille. Sellaisia ovat ainakin A. S. Byattin RiivausSarah Watersin Yövartio, Harper Leen Kuin surmaisi satakielen ja  monet monet muut.

Päivä 25: Hahmo johon samaistun eniten

Minun on todella vaikea keksiä hahmoa, johon samaistuisin erityisen voimakkaasti. Suosikkihahmojen listalta ei sellaisia juuri löydy. Pidän ilmeisesti sellaisista hahmoista, jotka ovat ihan erilaisia kuin minä, joten niihin en suoranaisesti pysty samaistumaan. Pakko jättää tämä nyt tyhjäksi.

Päivä 26: Kirja joka muutti mielipidettäni jostain

Nyt on pakko vastata kirjalla, jonka olen jo aiemmin tässä haasteessa tuonut esille. Kyseessä on Susan Abulhawan Jeninin aamut, jonka nimesin myös viime vuoden parhaaksi kirjaksi. Kirja avasi aivan uudenlaisen näkökulman Palestiinan tilanteeseen, nimenomaan Palestiinalaisten puolelta. Aikaisempi tietämys perustui siihen, minkä käsityksen median välityksellä olin saanut ja se oli aika hatara ja enimmäkseen israelilaisten näkökulmasta "nähty". Eli tämän kirjan myötä kyllä silmät todellakin avautuivat näkemään tilanteen ihan toisella tavalla.

Kommentit

 1. Mieheni yritti lukea tuon Historiantutkijan. Se jäi häneltä kesken ja hän on selkeästi traumatisoitunut koko kirjasta ja yrittää saada minut lukemaan sen :D Jostain syystä minua ei enää kiinnosta lukea sitä, vaikka toisaalta miehen ja minun lukumaut ovat aika kaukana toisistaan.

  Watersun yövartio odottelee hyllyssä sopivaa hetkeä. Aloitin kerran lukea sitä, mutta jätin kesken jo muutaman sivun jälkeen. Aika oli väärä.

  Harperin satakielikirja on aivan mahtava: minäkin voisin sitä suositella1

  VastaaPoista
 2. Joo, olen lukenut tuosta Historiantutkijasta sekä negatiivisia, että positiivisia arvioita, mutta aiheensa puolesta kyllä kiinnostaa kovasti.

  Waters on hyvä, mutta vaatii varmaan juuri sen, että aika on oikea. Itselläni saman kirjailijan Silmänkääntäjäa en ole saanut vielä luettua loppuun.

  VastaaPoista
 3. Mie en oikein osaa käyttää tuota Goodreadsia. Ensimmäisenä etsin sinut vain käsiini sieltä, muuten olen vähän, että öh. :D

  VastaaPoista
 4. Siellä on tosiaan vaikka mitä ominaisuutta ja niiden opettelu voi viedä aikaa. Siitä se lähtee. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää