Päivät 20-22

Day 20 – Lempirakkausromaani


Ongelmana on nyt, miten määritellään rakkausromaani. Onko se hömppää vai voiko se olla muutakin? En taida nyt kuitenkaan mennä sen syvempiin analyyseihin. Yhteen aikaan luin paljonkin kirjoja, joissa romantiikka ja rakkaus oli pääosassa. Mieleen tulee kotimaisista mm. Enni Mustonen ja Tuija Lehtinen ja ulkomaisista Sophie Kinsella, Marian Keyes ja Helen Fielding Bridget Joneseineen. Kaikilla on kirjoissaan mukana rutkasti romantiikkaa ja (ainakin useimmkiten) onnellinen loppu.

Morren tavoin nostan nyt kuitenkin erityisesti esille Kaari Utrion kirjat. Varsinkin 1800-luvulle sijoittuvat teokset ovat suuria suosikkejani (esimerkiksi Rakas HenriettaPappilan neidot ja Ruma kreivitär), mukana on romantiikkaa ja huumoria juuri sopivasti.


Day 21 – Lapsuudensuosikit


Täytyy tunnustaa, etten muista yksittäisiä lempikirjoja kovin kaukaa lapsuudesta. Tiedän, että minulle on luettu esimerkiksi Mauri Kunnaksen kirjoja ja Tammen Kultaisten kirjojen satukirjoja. Olen myös ollut Disneyn Lasten omassa kirjakerhossa. Kuulemma monet kirjat on luettu minulle useaan kertaan, mutta näin jälkeen päin en kyllä itse muista mitään erityisiä suosikkeja, vaikka niitä on varmasti ollut.

Kun opin lukemaan itse, muistan pitäneeni ainakin Vihreä varis-sarjan kirjoista (yksittäisiä kirjoja en muista), Neiti Etsivistä, Anni Polvan Tiinoista, Merja Jalon hevoskirjoista (vaikken itse ratsastusta harrastanutkaan) ja monista muista.

Day 22 – Oman hyllyn suosikit


Nyt pitäisi sitten muistaa mitä kaikkea sieltä hyllyjen uumenista löytyykään. Minulla on tapana hankkia itselleni kirjat, joista pidän kovasti, joten hyllystä löytyy paljon suosikkeja. Esimerkiksi Harry Potterit, Ian McEwanin Sovitus, A.S. Byattin Riivaus, yllä mainitut Kaari Utrion kirjat, Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin, Minette Waltersin dekkarit, kaikki omistamani runokirjat...no tätä listaa voisi jatkaa ja jatkaa.

Erityisen rakkaita minulle ovat kuitenkin Marilyn Monroe-aiheiset kirjani (vaatimaton kokoelma, jota täydennän aina pikkuhiljaa):


  • Marilyn Monroe: Välähdyksiä, sirpaleita
  • Sarah Churchwellin Marilyn Monroen monta elämää
  • Donald Spoton Marilyn elämäkerta
  • edelleen lukemista odottava Joyce Carol Oatesin Blondi
  • muutama valokuvateos

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä