Päivä 5 - Kirja joka tekee minut iloiseksi

Tulkitsin nyt sanan "happy" iloinen, vaikka se tarkoittaa myös onnellista. Olisi kuitenkin aivan liian vaikea valita kirja, joka tekee onnelliseksi, on helpompi sanoa mistä kirjasta tulee hyvä ja iloinen mieli. Ensin mieleen tulivat sekä kotimaiset että ulkomaiset hömppäsuosikit (Tuija Lehtinen, Enni Mustonen, Sophie Kinsella, Helen Fielding, Marian Keyes...). Sitten aloin miettiä kirjoja, jotka ovat olleet mielestäni hauskoja ja ensimmäisenä mieleeni tuli mikäpä muukaan kuin Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille. Hyllystä löytyy koko sarjan yhteisnide, mutta kuinka ollakaan olen lukenut vasta ensimmäisen. Joka tapauksessa Linnunradan käsikirja liftareille on yksi hauskimmista kirjoista, jonka olen lukenut ja takuuvarma hyväntuulen kirja.

Kommentit

 1. Haa, minulla olisi muuten myös voinut olla päivän valintana Linnunradan käsikirjan liftareille ensimmäinen osa! Täältäkin löytyy yhteisnide hyllystä, vieläpä suomeksi ja englanniksi, mutta toistaiseksi vasta mies on hohotellut kaikki osat läpi.

  VastaaPoista
 2. Tämä maailman ainoa viisiosainen trilogia sopii kyllä tähän kategoriaan loistavasti! Kaksi kolme ensimmäistä osaa on minusta huippuhyviä ja -hauskoja, loput vähän lässähtävät, mutta kaiken kaikkiaan hyvä kirjasarja :--)

  VastaaPoista
 3. Hitsi, tämänkin minä olisin voinut valita. Ei tullut mieleen, kun siitä on vuosia kun nämä luin, mutta hauskoja muistaakseni olivat. Pitäisikin ottaa uusintalukuun, hyllystä löytyy englanninkielinen kokoomateos.

  VastaaPoista
 4. Onpas tuossa kuvan kirjassa muuten hieno kansi!

  Linnunradan käsikirja on taattua hyvänmielen lukemista. Olen pitänyt siitä nyt vähän taukoa, koska viime lukukerralla huomasin muistavani kirjat liian hyvin ja jossain heikommassa kirjassa lukeminen tyssäsi kokonaan. Mutta eiköhän näihin voi taas pian palata. :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava, mahtava Linnunrata. Onnittelut loistavasta valinnasta!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommenteista. Tämä on tosiaan aivan mahtava kirja. Pitäisi vihdoin ja viimein lukea loputkin sarjasta! :)

  VastaaPoista
 7. www.youtube.com/watch?v=kCBh8aHoPcY

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää