Päivä 3 - Suosikkisarjani

Tunnustan, olen koukussa sarjoihin. Minulla on tapana kiintyä kirjojen henkilöihin ja haluan tietää mitä heille jatkossa tapahtuu, minut on siis erittäin helppo saada koukkuun. Piti ihan ruveta miettimään, mitä kaikkia sarjoja olen vuosien varrella lukenut, etten päädy vain vastaamaan Harry Potter ja sillä hyvä. Potterit ovat kyllä suosikkilistan kärkipäässä ja niihin tulee palattua uudelleen, mutta on sillä listalla paljon muutakin.

Fantasian puolelta olen lukenut mm. Eddingsin sarjat, Weissin ja Hickmanin kirjoittamia Dragonlance kirjoja, Guy Gavriel Kayn Fionavarin kuvakudos -trilogian ja Philip Pullmanin Universumien tomu -trilogian. 
Robin Hobbin Näkijän taru on työn alla, vasta ensimmäinen osa on luettu, mutta loputkin löytyvät hyllystä, samoin kaksi muuta samaan maailmaan sijoittuvaa sarjaa. Erikoismaininnan ansaitsevat Neil Gaimanin Sandman-sarjakuvat, joita on tullut luettua vuosien varrella sitä mukaa, kun kirjastosta on sattunut lainaan saamaan, sekä suomeksi että englanniksi (harmittavasti kaikkia ei ole käännetty).

Nyt niin kovasti pinnalla olevasta vampyyriteemasta olen innostunut enimmäkseen tv-sarjojen puolella. True Blood ja Vampyyripäiväkirjat ovat tämän hetken ykkössuosikkeja, mutta kirjat eivät ole ainakaan vielä innostaneet lukemaan. Yksi vampyyrikirjasarja on kyllä saanut minut koukkuunsa, nimittäin J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta. Ihan täyttä hömppäähän se on, väkivaltaa ja seksiä ja sitä rataa, mutta vetoaa minuun.

Dekkareista Christien Poirotien ja Marplejen lisäksi lukemiani sarjoja ovat Patricia Cornwellin Scarpetta, Tess Gerritsenin Isles & Rizzolli, Sujata Masseyn Rei Shimura, Leena Lehtolaisen Maria Kallio, Karin Slaughterin Grant County ja Will Trent -kirjat ja monia muitakin.

Hömppäsarjoista ehdoton suosikkini on Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarja.

No, onhan noita. Olen varmaan unohtanutkin jotain. En nyt nosta yhtä ylitse muiden, kaikki näistä ovat omalla tavallaan ja omassa lajissaan hyviä.

Kommentit

  1. Niinpä, minäkin olisin voinut laittaa Grimbergin kansojen historian tilalle Scarpettan, mutta siinä kysyttiin vain yhtä...Yksi on ihan mahdotonta himolukijan vastata mihinkään. Minun Scarpetta-sarjani on yhtä täydellinen kuin Maila talvion kootut tai tuo Grimbergin Kansojen historia. Mihin sitä joutuukaan ellei Scarpettaa enää ilmestyisi...

    VastaaPoista
  2. Mie vähän kiersin sääntöjä. On tosiaan ihan mahdotonta valita vain yhtä ylitse muiden monessakin kohdassa tätä haastetta. Joten aika varmasti venytän sääntöjä vielä lisää. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää