Päivä 19 - Lempikirja, josta on tehty elokuva

Hieman tulkinnanvarainen tuo "tehtävänanto", mutta lähden nyt siitä, että olen pitänyt molemmista, sekä kirjasta että siitä tehdystä elokuvasta. Ensimmäisenä tulee mieleen loistava Tunnit (Michael Cunningham), joka on yksi lempielokuviani ja jossa kolme upeaa näyttelijätärtä tekee hienot roolisuoritukset. Suosikkeihin kuuluu myös jo mainittu Sovitus ja siitä tehty elokuva.

Haluan nostaa erikseen esille vielä yhden elokuvan, joka tosin ei pohjaudu kirjaan vaan Annie Proulxin saman nimiseen novelliin. Kyseessä on tietenkin ihana, mutta niin traaginen Brokeback Mountain. Kahden karskin karjapaimenen rakkaustarina, jolla ei ole onnellista loppua. Tämä on niitä elokuvia, joita katsoessa kyynelehdin valtoimenaan lähes koko ajan. Ohjaaja Ang Leen toinenkin kirjaan pohjautuva filmatisointi, Järki ja tunteet, on myös lempielokuviani, mutta Austenin kirja on kyllä vielä lukematta.

Ja kun  Austeniin päästiin niin mainitsenpa vielä iki-ihanan Ylpeys ja ennakkoluulo romaaniin perustuvan minisarjan vuodelta 1995, jossa Darcyna hurmaa Colin Firth.

Kommentit

 1. Brokeback Mountain on ihana elokuva, mutta novelli on minulla vielä lukematta!

  VastaaPoista
 2. Suosittelen lämpimästi myös novellia. Elokuvan tarina on aika uskollinen itse novellille. :)

  VastaaPoista
 3. Brokeback Mountain on yksi maailman parhaista elokuvista!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, Brokeback Mountain on ehdottomasti yksi parhaista elokuvista ikinä! En myöskään ole lukenut novellia, mutta kiinnostaisi kyllä lukea se, ja samalla muutakin Annie Proulxia. Hyvä kun otit tämän esille, on taas kirjastoreissulle etsittävää (ihan kuin lukulistalla ei olisi jo ennestään valtava pino luettavaa... :D)!

  VastaaPoista
 6. Hyvä että muidenkin lukupino kasvaa tämän haasteen myötä. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä