Päivä 18 - Kirja johon petyin

Tämä tuli mieleen oikeastaan aika äkkiä. Nimittäin Siri Hustvedtin Amerikkalainen elegia. Ei kirja missään nimessä huono ole, mutta Kaikki mitä rakastin kirjan jälkeen odotukseni olivat niin korkealla, että tämä ei vain pystynyt niitä täyttämään. Oikeastaan vähän samoin kävi Sofi Oksasen  Stalinin lehmien kanssa. Puhdistuksen jälkeen luettuna se ei tehnytkään niin suurta vaikutustusta kuin olin odottanut. Tai sitten pitäisi lukea se (ja tämäkin) uudelleen, että saisi enemmän irti.

Monesti pettymys voi tulla myös silloin, jos jotain kirjaa on hehkutettu oikein kovasti ja odotukset ovat sen myötä nousseet pilviin. Siksi saatan suhtautua varauksella ennakkoon lukemiini kehuihin, etten vain joutuisi pettymään kovin pahasti.

Kommentit

 1. Aika samoissa mietteissä olen. Ajattelinkin ensin nostaa Amerikkalaisen elegian esille tässä, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa muista kirjoista. Amerikkalainen elegia on hyvä kirja, mutta Kaikki mitä rakastin jälkeen se tuntui pettymykseltä.

  VastaaPoista
 2. Minullekin Stalinin lehmät oli Puhdistuksen jälkeen pettymys, vaikka ovat tyyliltäänkin melko erilaisia kirjoja.

  VastaaPoista
 3. Olen tässä surkeana miettinyt, että minkä kirjan ottaisin tämän päivän haasteeseen, mutta saatoin juuri inspiroitua tästä kirjoituksestasi! Täytyy vielä hetki pohtia..

  VastaaPoista
 4. Katja: Kaikki mitä rakastin oli jotenkiin niin upea ja ehkä jopa ylivertainen, että sen asettamat odotukset oli suorastaan mahdotonta täyttää.

  Hanna: En oikein tiedä mikä siinä Stalinin lehmissä tökki, mutta pidin Baby Janestakin enemmän.

  Jannina: Hienoa, jos tästä oli apua! :)

  VastaaPoista
 5. Oksasen tapauksessa ainakin syynä voi olla se, että Stalin on esikoinen ja Puhdistus kolmonen, on siis varmasti kirjailijakin kehittynyt. En muista, miten on Hustvedtin kirjojen laita, onko suomennettu "oikeassa" järjestyksessä. Minulla samoja tunteita, vaikka olin jo etukäteen varoitellut itseäni liioista odotuksista.

  VastaaPoista
 6. Ihan totta tuo mitä sanoit Oksasesta. Saattaa olla, että jos olisin lukenut Stalinin lehmät ensin, olisin toista mieltä. Tarkistin Hustvedtin ja Kaikki mitä rakastin on kirjoitettu aiemmin kuin Amerikkalainen elegia.

  VastaaPoista
 7. Kuutar, en tuonut tätä blogiini siksi, kun petyin niin. Katson, että tämä on Siriltä välityö.

  VastaaPoista
 8. Mukava tietää etten ole ainoa kirjaan pettynyt. Odotan vielä uusimman lukemista, mutta nyt en oikein tiedä mitä odottaa. :)

  VastaaPoista
 9. Luin tämän kirjan englanniksi ja vieras kieli saattoi vaikuttaa siihen, että kirja ei vaikuttanut minunkaan kovin syvästi. Se vaikutti vähän liian haalealta. Toistaiseksi ainoa teos jonka olen lukenut Hustvedtiltä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä