Päivä 13 ja 14 Lempikirjailija(t) ja lempikirja lempikirjailijalta

Apua, olen jäljessä haasteessa, pitää yrittää kuroa kiinni...

Suorastaan julmaa pakottaa valitsemaan vain yksi kirjailija! Täysin mahdotonta! En suostu! Rikon sääntöjä tietoisesti tällä kertaa ja listaan muutaman suosikin ja lempikirjani heiltä. Mietin myös sitä, missä vaiheessa kirjailijan voi julistaa suosikikseen. Riittääkö vain yksi luettu teos siihen? Taidan kuitenkin nyt ottaa mukaan vain sellaisia kirjailijoita, joilta olen lukenut enemmän kuin yhden kirjan.

Siri Hustvedt kiilasi itsensä lempikirjailijoideni kärkikastiin oikeastaan jo kirjallaan Kaikki mitä rakastin, joka on yhä myös lempikirjani häneltä. Upea, monikerroksinen teos, jonka uskon kestävän useita lukukertoja. Amerikkalainen elegia  ja Lumous eivät (minulla) ihan yltäneet sen tasolle, mutta loistavia kirjoja nekin ovat.

Ian McEwania ei kerta kaikkiaan voi jättää pois tällaiselta listalta. Sovitus lumosi minut niin, että sen paikkaa ei ole vienyt vielä mikään tähän mennessä lukemani McEwan. Toisaalta minulla on vielä muutama paljon kehuttu kirja lukematta.

Minette Walters on ehdoton suosikkini jännityskirjallisuuden puolelta. Hänen psykologiset jännitysromaaninsa ovat aivan omaa luokkaansa. On vaikea valita yhtä suosikkia hänen kirjoistaan, sillä osan lukemisesta on kulunut sen verran aikaa, etten enää muista niitä tarpeeksi hyvin pistääkseni järjestykseen.

Ulkomaisen hömpän puolelta täytyy mainita Sophie Kinsella, jolta olen lukenut jo melkein kaiken tähän mennessä ilmestyneen. Himoshoppaajan pari viimeisintä osaa on vielä lukematta. Vaikka pidänkin Himoshoppaajista suosikkejani ovat kuitenkin olleet Kinsellan yksittäiset sarjaan kuulumattomat kirjat kuten Salaisuuksia ilmassa ja Varsinainen talousihme.

Kotimaisista nostan nyt yhden tähän ja hän on Sofi OksanenPuhdistus on suosikkini häneltä, mutta pidin paljon myös ensimmäisestä häneltö lukemastani kirjasta, Baby Janesta.

Siinä jonkinmoinen top 5 pikaisen mietinnän jälkeen. Toki tämäkin lista elää ja toisaalta on kauhean vaikea pistää suosikkejaan järjestykseen. Otin tähän nyt tarkoituksella hieman eri tyylisiä kirjailijoita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää