Kaunokirjallinen maailmanvalloitus

Koska pidän erilaisista kirjallisista haasteista päätin nyt pienen pohdinnan ja jahkailun jälkeen lähteä mukaan Lumikin kaunokirjalliseen maailmanvalloitusprojektiin. Mukana ovat jo myös ainakin Sanna ja Hreathemus. Tavoitteena on siis lukea yksi kirja jokaisesta maailman maasta. Kirjan tulee siis sijoittua kyseiseen maahan, mutta kirjailijan ei tarvitse olla ko. maasta. Päätin, että helpotan tätä hieman ja otan mukaan blogin olemassaolon aikana lukemani kirjat (ts. huhtikuusta 2008 lähtien), ettei hommaa tarvitse ihan alusta asti aloittaa. Sieltä mistä aita on matalin vai miten se oli. Tosin en minä sillä vielä kovin pitkälle pääse, joten kyllä tässä haastetta riittää silti. Onneksi aikarajaa ei ole. Merkitsen valloitetut maat sivun alareunan karttaan ja blogistani löytyvät kirjat tunnisteella "Maailmanvalloitus".

Kommentit

 1. Tosi kiva kun tulit mukaan! Nyt saadaan vinkkejä vaikka toisiltamme, mitä kirjoja voisi lukea:) tsemppiä haasteeseen ja tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiva olla mukana! Ja katselinkin jo sinulta vähän vinkkejä. :) Kartta ja linkitykset on vielä vähän kesken, mutta täydennän sitä pikkuhiljaa. Tosin ei sinne vielä hirveästi "valloitettuja" maita tule. Ehkä olisi hyvä idea listata johonkin lukuvinkit.

  VastaaPoista
 3. Kunpa minäkin ehtisin! On vaikea olla nousematta kaikkiin juniin...

  VastaaPoista
 4. Mie en vielä osannut tehdä tätä omaan blogiini, mutta olen kanssa tässä valloituksessa mukana. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana idea! Bangladeshista suosittelisin Tahmima Anamin Kulta-aika romaania! :)

  VastaaPoista
 6. Leena: Minä jahkailin pitkään mukaan lähtemistä. Pelkäsin, että tämä voi olla liian hankala projekti. Mutta koska aikarajaa ei ole, ajattelin, että why not. Mutta tosiaan, kaikkiin juniin ei voi aina ehtiä. :)

  Tomomi: Kiva, että sinäkin olet mukana! :)

  Seija: Kiitos kirjasuosituksesta! Vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
 7. Hei, tosi kiinnostava maailmanvalloitus-kirjallisuusprojekti! Katsoin tuota karttaasi. Minun blogipohjallani (wordpress) ei tuo onnistuisi. Tuntuu jotenkin, että blogger kehittää koko ajan vaan hienompia blogiominaisuuksia. Kyllä tekisi itsekin mieli lähteä mukaan tuohon, mutta se sitten tietäisi blogipohjan vaihtoa... ja mietin kuinka hankalaa on siirtää nuo aikaisemmat blogijuttuni vanhasta pohjasta uuteen?

  VastaaPoista
 8. Hei. Eikö Wordpressissä saa lisättyä html-/javascriptkoodia sisältävää elementtiä (widget-nimellä ne taitaa olla siellä) vaikkapa sivupalkkiin? Nappasin kartan täältä ja lisäsin vain tuonne alas uuden html/javascript elementin, johon liitin sivustolta saamani koodin. Jos sama onnistuu Wordpressissä, ei tarvitse vaihtaa blogipohjaa.

  Tosin täytyy kyllä myöntää, että onhan bloggerissa vaikka mitä kivaa nykyisin. En tiedä miten helppoa tai vaikeaa siirto olisi. Bloggerissa kyllä on vie ja tuo ominaisuudet, mutta itse en tiedä miten ne käytännössä toimivat. Ehkäpä Wordpressillä on myös toiminto, jolla blogin pystyy viemään suoraan toiseen palveluun? Tai viemään blogin sisällön tiedostoksi koneelle, jolta sen vois sitten tuoda bloggeriin?

  VastaaPoista
 9. (Missä se sun Kosto: Rakkaustarina on?)

  VastaaPoista
 10. Vasta tulossa, on pitänyt vähän sulatella sitä ensin. :)

  VastaaPoista
 11. Hei, unohdin kiittää neuvoistasi! En ole vielä katsonut wordpressistä tuota mainitsemaasi ominaisuutta, mutta täältähän se tieto löytyy! En nyt vielä ainakaan vaihda blogipohjaa siinä olisi oma hommansa ja kuitenkin tykkään tuosta wordpressistä muuten.

  VastaaPoista
 12. Eipä kestä! Hyvä jos tästä oli apua. Ja jos vaikka tuota ominaisuutta ei olekaan, niin ainahan voit laittaa kartan blogipostaukseen, niihin ainakin voi html-koodia laittaa ja varmasti javaakin. Ja kysy vain jos tarvitset lisää neuvoja. :)

  VastaaPoista
 13. Onnea haasteeseen! Vaikuttaa tosi kiinnostavalta :) Tulen seuraamaan!

  VastaaPoista
 14. Kiitos! Tämä tulee olemaan varmaan erittäin pitkäkestoinen ja haastava projekti, mutta tarkoituksena onkin ensisijaisesti saada vaihtelua ja laajentaa lukemisiani. :)

  VastaaPoista
 15. Ilmoittaudun mukaan maailmanvalloitukseen, vähän jälkijunassa tosin, mutta ehkä ehdin kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 16. Hyvin ehtii mukaan, kun aikarajaa ei ole. Tai ainakaan mie en itselleni sitä laittanut. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä