Finlandia-palkintoehdokkaat

Nyt ne on sitten julkaistu. Nimittäin Finlandia-palkintoehdokkaat. Lista näyttää tältä:

Joel Haahtela: Katoamispiste
Markus Nummi: Karkkipäivä
Riikka Pulkkinen: Totta
Mikko Rimminen: Nenäpäivä
Alexandra Salmela: 27 Eli kuolema tekee taiteilijan
Erik Wahlström: Kärpäsenkesyttäjä

Hieman yllätti se, että Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta ei ollut listalla.  Jotenkin odotin, että se olisi ainakin ollut ehdolla. Haahtelaa toivoin myös mukaan, sillä Katoamispiste on hieno kirja. Se onkin sitten ainoa, jonka olen näistä lukenut. Riikka Pulkkista en ole onnistunut vielä saamaan kirjastosta lainaan enkä varmaan ihan heti saakaan, nyt kun se on ehdolla. Varausjonot kasvavat taatusti.

Mitäs mieltä muut ovat ehdokkaista?

Kommentit

 1. Pulkkinen on ehdokkaista ainut jota olen lukenut, ja tykkään kovasti:) Minä jäin myös kaipaamaan Hirvosta ja Sami Hilvoa listalta..

  VastaaPoista
 2. Totta puhut! Olisi voinut kuvitella Hirvosen ilman muuta olevan listalla, mutta eipä vain ollut. Mielenkiintoista olisi kuulla myös tästä valintaprosessista.

  VastaaPoista
 3. Sanna: Pitäisi varmaan toivoa Pulkkista vaikkapa joulu- tai synttärilahjaksi, kirjastosta lainaan saaminen voi olla tuskaa. Tosin Rajakin on vielä lukematta. Taidan tarttua siihen ensin. Miten minä unohdin Hilvon!

  Valkoinen kirahvi: Niin, minäkin pidin sitä jotenkin melkein itsestäänselvänä, niin vaikuttunut olin kirjasta. Jospa Kirsi Piha kommentoisi valintaprosessia jotenkin Lukupiiri-blogissaan, sillä olisi tosiaan mielenkiintoista tietää siitä enemmän (Tai edes jotain...).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä