Dekkareita: Vanhoja tuttuja

Päivittäminen on taas jäänyt, vaikka luettua on tullut tasaiseen tahtiin. Pientä yhteen vetoa siis tähän väliin parinkin postauksen verran.


Eppu Nuotio: Paine

Vaikka olin toisen kirjan jälkeen melkein luovuttamassa tämän sarjan lukemista, niin jatkoin kuitenkin. Onneksi kirjat ovat siitä eteenpäin olleet mielestäni parempia. Sitä paitsi olen kiintynyt päähenkilöön sen verran, että olisi jo sula mahdottomuus jättää sarja kesken.

Tässä uusimmassa kirjassa Pii Marin ja Juha Heino ovat (viimeinkin, jos minulta kysytään) muuttaneet yhteen ja alkaneet selvitellä Piin isän kuolemaa. Samaan aikaan Piin veli Joel, joka on muuttanut Piin entiseen asuntoon, tutustuu naapuriinsa Irikseen, jolla on ongelmia avomiehensä kanssa. Tapahtumia seurataan välillä myös Iriksen näkökulmasta, joten lukija saa kuvan siitä, mitä todellisuudessa on meneillään Iriksen ja Pasin suhteessa. Paljon yllätyksiä on luvassa ja loppu, joka jättää malttamattomana odottamaan seuraavaa osaa. Aika pirullinen temppu.

½

Chelsea Cain: Musta sydän

Ihme kyllä sain tämänkin kirjan heti tuoreeltaan luettavakseni. Musta sydän jatkaa Archie Sheridanin tarinaa siitä, mihin edellinen kirja, Suoraan sydämeen, jäi eli Kaunotartappaja Gretchen Lowell on yhä karkuteillä. Pian eräältä levähdyspaikalta löytyy ruumiita ja tekotapa viittaa Grectheniin, joka on luvannut Archielle lopettaa murhaamisen. Onko hän rikkonut lupauksensa kaikesta huolimatta? Vai onko asialla sittenkin joku muu? Asiaa selvittämään kutsutaan psykiatrisessa sairaalassa liiankin hyvin viihtyvä Archie, joka saa jälleen avukseen toimittaja Susan Wardin.

Tämä on yksi niistä sarjoista, joihin olen jäänyt koukkuun ja joiden uusin osa on pakko lukea. Sitä en tiedä kuinka pitkään kirjailija aikoo jatkaa tätä sarjaa, mietin jopa kirjan luettuani miten tästä voi jatkaa? Voiko tähän tuoda enää mitään uutta? Aika näyttää.

½

Jo Nesbø: Torakat


Luin Harry Hole-sarjan ensimmäisen osan joskus toissa vuonna. Mitenkään erityisen ihastunut en tainnut kirjaan olla, mutta pidin siitä kuitenkin sen verran, että halusin lukea sarjan seuraavan osan. Aikaa tosin vierähti reippaasti. Tämä kirja on siis oikeasti sarjan toinen osa, mutta vasta seitsemäs suomennos (minua ainakin ärsyttää suunnattomasti se, jos sarjoja suomennetaan miten sattuu ja väärässä järjestyksessä, sillä haluan lukea kirjat ehdottomasti niiden alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä, ihan jo senkin takia, että ei vain joutuisi juonipaljastusten uhriksi). Onneksi olen myöhäisherännäinen sarjan suhteen, ettei tullut sitä vahinkoa, että tämä olisi jäänyt välistä.

Tässä kirjassa Harry lähetetään Thaimaahan tutkimaan Norjan suurlähettilään murhaa. Mies on löydetty surmattuna bangkokilaisesta bordellista ja salkusta löytyy arveluttavaa materiaalia. Tutkimukset vievät Harry Holen mitä hämäräperäisempiin paikkoihin ja vaarallisempiin tilanteisiin.

Tämä oli jo edeltäjäänsä huomattavasti parempi ja otteessaan pitävämpi kirja. Sitä paitsi alan oudosti pitää Harry Holesta kaikkine ongelmineen (joista alkoholi ei ole se pienin). Kyllä tätä on pakko jatkaa.

½

Liza Marklund: Studio Sex

Erittäin epäloogisesti tässä toisessa Annika Bengtzon kirjassa hypätään kahdeksan vuotta ajassa taaksepäin siihen, kun Annika vasta aloitteli toimittajanuraansa Kvällspressenissä kesäharjoittelijana. Läheiseltä hautausmaalta löytyy 19-vuotiaan naisen ruumis. Annika pääsee osallistumaan murhatutkimusten uutisointiin. Pian selviää, että nainen on työskennellyt miesystävänsä Studio Sex -klubilla. Tapaukseen näyttää liittyvän myös poliitikkoja.

Kun onnistuin pääsemään yli siitä  häiritsevästä seikasta, että kirjan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen edellisen kirjan tapahtumia, tarina vei mukanaan. Loppu onnistui todellakin yllättämään, vaikka jotain pientä aavistelinkin välillä. Ei Liza Marklund turhaan ole dekkarikirjailijoiden kärkeä.

½

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää