Päivitystä

Blogi on ollut nyt tahattomalla tauolla jo pidemmän aikaa. Olen kyllä lukenut tällä välillä koko ajan, mutta aikaa blogille ei ole oikein löytynyt. Lukeminenkin on tosin jäänyt vähemmälle kuin normaalisti. Opinnot ovat vieneet ison osan ajasta, sillä kevät on ollut huomattavasti tiukempi kuin syksy. Nyt kuitenkin lukuvuosi on ohi ja "kesäloma" (joka tosin itselläni menee sekin opintojen parissa, mutta ei ehkä niin tiiviisti) menossa, joten lukemiselle jää taas enemmän aikaa ja samoin blogin päivittämiselle. Mutta nyt pieni katsaus siihen mitä olen lukenut tällä välin. Muutamasta kirjasta on tulossa oma merkintänsä, mutta tähän kokoan ne joista ei ole sanottavaa kuin lyhyesti.

Cecelia Ahern: Lahja

Tämä on toinen Ahernilta lukemani kirja ja yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Ahernista taitaa olla tulossa hömppäsuosikkini.

Kirjan päähenkilö Lou Suffern on varsinainen työnarkomaani, joka laiminlyö perhettään minkä kerkeää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Lou kohtaa kerjäläismies Gaben matkallaan töihin. Hetken mielijohteesta Lou päättää hankkia Gabelle työpaikan postitusosastolta. Pian Louta kuitenkin alkaa häiritä Gaben läsnäolo. Tämä tuntuu olevan kaikkialla koko ajan ja sekaantuvan Loun elämään.

Ahernilla on mielenkiintoinen tapa tuoda kirjoihinsa fantasianomaisia elementtejä. Tarinat sijoittuvat meidän maailmaamme, mutta niissä tapahtuu asioita, joita ei oikein pysty selittämään. Fantasiakirjallisuuden ystävänä pidän paljonkin tästä tyylistä ja aion varmasti lukea lisää Ahernia.

Tess Gerritsen: Kaksoisolento

Neljäs Jane Rizzollista ja Maura Islesistä kertova kirja alkaa, kun Maura Isles palaa kotiinsa Pariisista keskelle murhapaikkaa. Murhattu on tohtori Islesin täydellinen kaksoisolento, mutta Mauralla ei ole aavistustakaan kuka nainen on. Arvoituksen selvittely johtaa Mauran ja viimeisillään raskaana olevan etsivä Jane Rizzollin useiden kadonneiden raskaana olleiden naisten jäljille. Pian on tuskallisen selvää, että kaiken takana on julma sarjamurhaaja.

Olen koukussa tähän sarjaan, kuten niin moneen muuhunkin. Toisinaan tuntuu, että juoni on sivuseikka ja tärkeintä on vain saada tietää, mitä kuuluu päähenkilöille. No, ehkei ihan niinkään, toki juonellakin on väliä, mutta minulla vain on tapana kiintyä henkilöhahmoihin, joskus tuntuu että liikaakin. Tehokkain tapa saada minut koukkuun on kirjoittaa mielenkiintoisista henkilöistä, joiden elämässä on käänteitä, kirjasta toiseen. Olen varma lukija näissä tapauksissa.

Meg Gardiner: Pahuuden piiri

Kirjailija oli täysin uusi tuttavuus minulle, mutta kirjan juoni vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että tämä päätyi lukulistalle.

Kirja aloittaa oikeuspsykiatri Jo Beckettistä kertovan sarjan. Jo Beckett laatii työkseen psykologisia profiileja kuolleista kuolemansyyn selvittämiseksi. Jon apua tarvitaan, kun syyttäjä Callie Harding löytyy kuolleena reidessään teksti "likainen". Hardingin arvoituksellinen kuolema näyttää liittyvän rikkaitten ja kuuluisien perustamaan Likaisten salaisuuksien klubiin. Hardingin kuolema ei ole ainoa klubin piirissä tapahtunut selvittämätön kuolemantapaus.

Kirja oli mukaansatempaava ja viihdyttävä dekkari, siis ihan pätevä lajissaan. Lisäksi itseäni kiinnosti tuttuun tapaan päähenkilön yksityiselämä yhtä paljon kuin murhatutkimus. Kirjailija on kirjoittanut kirjalle jo jatkoa, joka ilmestyy syksyllä suomeksi nimellä Muistojenkerääjä. Sitä odotellessa.
 

Kommentit

 1. Minä olen myös koukussa Tess Gerritseniin - ja moneen muuhun. Kaikkein pahin koukku on Patricia Cornwellin Kay Scarpetta. Ellei Scarpettaa ilmesty jouluksi, akii on jotenkin vajaata...

  Gerritseniltä tulee uutus elokuussa.

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut minäkin melkein kaikki Tes gerritsenin kirjat ja tykkäsin. nyt olen tosin tipahtanut kärryiltä sen suhteen, mitä on lukematta. Muistelisin, että Luutarha saattaisi olla viimeisin lukemani. Tai sitten juurikin tuo kaksoisolento.

  Pitäisi varmaan selvittää, missä vaiheessa menen. :)

  VastaaPoista
 3. Pienen tarkistuksen jälkeen selvisi, että Kaksoisolennon jälkeen on Gerritseniltä ilmestynyt suomeksi neljä kirjaa (ja elokuussa siis viides, nimeltään Jääkylmä):

  Katoaminen
  Mefisto-klubi
  Luutarha
  Voitonmerkki

  Pahasti jäljessä siis ollaan ainakin täällä. Mutta jospa saisin nyt kesällä luettua nuo neljä, joista kolme löytyy omasta hyllystä.

  Ja uusi Scarpetta suomennos, Valokeilassa, näyttäisi olevan tulossa syyskuussa. Pitäisi tosin saada edellinen luettua sitä ennen.

  Eli kiirettä pitää. :)

  VastaaPoista
 4. Aha, no sitten minultakin on nuo kolme lukematta, sillä tuo katoaminen on mielestäni viimeisin lukemani ja siihen asti minulla on nuo kaikki kirjat (tosin varastossa Suomessa).

  Eli sitten pitäisi jatkaa Mefisto-klubista. Kiitos, kun otit selvää. itse olen ollut saamaton ja siksi koko sarjan lukeminen on ollut jäissä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä