Karin Slaughter: Häpäisty

Varoitus: tämä teksti sisältää mahdollisia juonipaljastuksia! Teitä on varoitettu, lukeminen omalla vastuulla.


Grand County -sarjan viimeinen osa. Pelkäsin hieman tarttua tähän kirjaan, sillä olin aika varma, että jotain kauheaa on tulossa. Tämän olin päätellyt siitä, että vaikka sarja loppuikin, on päähenkilö Sara Linton mukana Slaughterin tuoreessa Atlanta -sarjassa, jota ei vielä ole suomennettu. Jotain odottamatonta siis täytyy tapahtua, ajattelin.

Tällä kertaa kirjan keskiössä on Lena Adams, joka on joutunut todistamaan, kun nainen, jonka henkilöllisyys on Jeffrey Tolliverille ja Sara Lintonille hämäränpeitossa, poltetaan elävältä. Pian sen jälkeen Lena katoaa jäljettömiin. Jeffrey ja Sara koettavat selvittää, mitä oikein tapahtui ja missä Lena piileskelee. Kirjassa seurataan vuorotellen Jeffreyn ja Saran tutkimuksia ja Lenan kohtaloa tämän katoamista edeltävältä ajalta katoamisen jälkeiseen aikaan. Liikutaan siis kahdella toisiaan lähellä olevalla aikatasolla.

Valitettavasti olin oikeassa. Kirjan loppuratkaisu ei ollut kovin miellyttävä kaltaiselleni lukijalle, joka on kiintynyt sarjan päähenkilöihin. Suoraan sanottuna se oli aika julma temppu kirjailijalta. Kävin kuitenkin lukemassa kirjailijan kirjeen lukijoille, jossa hän selitti ratkaisuaan ja tavallaan ymmärrän miksi niin oli pakko tehdä, mutten silti hyväksy sitä en ainakaan vielä. Tämä jätti jotenkin tyhjän olon. Täytynee lukea kirjailijalta seuraavaksi Triptyykki, jossa on pääosissa ihan uusi hahmo Will Trent (joka on myös mukana mainitsemassani Atlanta-sarjassa).

½

Kommentit

 1. Kaikki Slaughterit olen lukenut ja ne ovat kovia ja hyviä. Triptyykki on juuri kesäuusinnassa blogissani. Slaughterilta ilmestyy uusi kirja Vaaleanpunainen huone lokakuussa.

  (Joko olet löytänyt Denise Minan kirjat. Ne pitäisi lukea kronologisessa järjestyksessä. Postasin vähän aikaa sitten Patty Meehan -sarjan, joka jatkuu vielä.)

  VastaaPoista
 2. Triptyykkiä yritän metsästää kirjastosta seuraavaksi ja sen jatkokin menee lukulistalle. Katsotaan jaksanko odotella Atlanta-sarjan suomentamista, vai luenko alkukielellä.

  Denise Minaa olen yrittänyt lukea pariin otteeseen (Veripelto ja Garnethhill), mutta jostain kumman syystä jättänyt aina kesken. Pitänee vielä yrittää, sillä kirjat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Palaan toisinaan kesken jättämiini kirjoihin myöhemmin uudelleen ja toisella yrittämällä ne toimivat ihan eri tavalla. Hetken pitää ilmeisesti olla oikea.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  yritin jo aikaisemmin lähettää tähän kommenttia, mutta en saanut menemään läpi. Kokeilen vielä! Eli en pitänyt itsekään sarjaa seurattuani yhden päähenkilöistä tapattamisesta. Kiinnostuin nyt, kun luin postauksestasi tuo uusi Atlanta-sarja, jossa siis Sara Linton jatkaisi...

  VastaaPoista
 4. Hei. Bloggerissa on tainnut olla jotain outouksia viime aikoina. Tai sitten se johtui siitä, että muutin blogini kommenttiasetuksia. Tämä tuli kuitenkin perille. :)

  Olin suorastaan vihoissani kirjailijan ratkaisusta ennen kuin luin selittävän kirjeen nettisivuiltaan.

  Nyt kun tarkistin asian uudelleen, niin Atlanta-sarja onkin se, jossa on Will Trent (Triptyykki ja tulossa oleva Vaaleanpunainen huone) ja tämä uusi Sara Lintonin sarja onkin Georgia. Siis melkein oikein, muttei ihan. Georgia sarjasta on julkaistu vuonna 2009 Undone (USA:ssa, muualla nimellä Genesis) niminen kirja ja tänä vuonna on tulossa toinen osa Broken. Häpäistyn tapahtumista on kulunut kolme vuotta ja Sara on muuttanut Atlantaan (siksi siis sekoitin sarjojen nimet...).

  VastaaPoista
 5. Kiitos selvennyksestä ja kirjoitatkin varmaan blogissasi, jos luet tätä uutta Sara Linton-sarjaa. Minulla hieman lopahti mielenkiinto kirjailijan uuteen tuotantoon, kun hän teki noin radikaalin ratkaisun aikaisemmassa sarjassaan! Pohdin myös tätä kirjailijan "oikeutta" tappaa päähenkilöitään seuraamassani Anne Holtin Hanne Wilhelmsen-sarjassa (kirjoitin siitä blogi-jutun), mutta onneksi sitten kukaan ei kuollut...mutta ikinä ei tiedä! Mitä sitten Cornwellkin aikoo, jos kyllästyy kokonaan Scarpetta-sarjaan?! Viimeksi oli Lucyn kohtalo aika vaakalaudalla...

  VastaaPoista
 6. Joo aikomus on kirjoittaa tulevaisuudessa myös tästä uudesta sarjasta, mutta ennen sitä täytynee lukea nuo Will Trent kirjat. Ehkä pieni tauko tutusta hahmosta hieman tasoittaa tunteita.

  Jotenkin sitä kiintyy näihin sarjojen päähenkilöihin siinä määrin, että mitään pahaa heille ei haluaisi tapahtuvan. Eikä ainakaan mitään niin lopullista kuin kuolema. Voihan sarjan lopettaa muutenkin kuin päähenkilön kuolemaan, ainakin minusta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä