Lukeminen on viime aikoina jäänyt vähemmälle, sillä muutto ja opiskelu ovat vieneet turhan tehokkaasti aikaani. Muutto alkaa nyt onneksi olla loppusuoralla ja ensi viikko on vapaata, joten eiköhän sitä aikaa lukemisellekin taas jää. Muuton jäljiltä kirjat on nyt pahvilaatikoissa odottamassa hyllyihin järjestämistä. Mietinkin, että nyt olisi kätevää järjestää kirjat ihan uudella tavalla. Tapojahan on monia, aiemmin yritin järjestää niitä genreittäin ja saman kirjailijan kirjat vierekkäin, mutta se sekoittui sitä mukaa kun hankin uusia kirjoja, sillä ne tuli tungettua minne sattui mahtumaan. Toisaalta houkuttaisi järjestää kirjat värin mukaan, mutta en tiedä onko se loppujen lopuksi hyvä idea. Aakkosjärjestystäkään en ole vielä kokeillut (ainoastaan levyhyllyni on aakkosissa ja se on pakko ollakin niin, että löydän sieltä jotain). Ehkä käytän yhden vapaapäivän siihen, että järjestelen kirjoja kunnes olen tyytyväinen.

Kommentit

 1. Tai miten olisi pituusjärjestys (tai korkeusjärjestys siis)? ;) Itse järjestelin kirjat hienosti, kun muutin joskus aikoja sitten, mutta sitä mukaa kun kirjaa kertyi enemmän, niin ne tuli vain tungettua sinne, missä sattui olemaan tilaa. Ja lopputuloksena oli kaunis kaaos - siis ainakin minun mielestäni ;)

  VastaaPoista
 2. Tuota korkeusjärjestystä(kin) tavoittelin joskus, mutta pilalle meni sekin lopulta. :D Nyt päädyin sitten kuitenkin järjestämään kirjat jonkinlaiseen genren mukaiseen järjestykseen, tosin oman sekavan logiikkani mukaiseen. Saa nähdä miten pitkään tämä pysyy, jos kirjojen hankintatahti jatkuu entisenlaisena. Veikkaan ettei kovin pitkään. :D

  VastaaPoista
 3. Hauska tuo sinun naisellinen pohdintasi, miten järjestää kirjat;-) No, minulla sama ongelma aina. Tällä hetekllä menee näin: Keltainen kirjasto on omassa rivissän, kirjailijasta viis'. Sitten runot, jotka ovat minulle tärkeitä, ovat omassa hyllyssään ja muut ovat kirjailijan mukaan eli Rendellit kaikki yhdessä, Ian McEvanit kaikki yhdessä etc. Karmean poikkeuksen täydellisyteen tekevät erilaiset harraste- ja tietokirjat, joiden koko on mitä sattuu. Ne ovat osittain pystyssä ja osittain vaakatasossa alahyllyllä. Ja sitten kaikkein ylimmällä hyllyllä ovat pehmeäkantiset Crime Club -tyyppiset, joista olen todennut, että kun aloitan rivin alusta lukemaan, voin alkaa rivin luettuani uudestaan, sillä olen unohtanut jokaisesta jo murhaajan;-)

  Mieheni kyllä väittää, että meillä 'valuu' kirjoja kaikkialla saunaa lukuunottamatta...

  VastaaPoista
 4. Minunkin hyllyni on nyt jonkinmoisessa järjestyksessä ja itsellänikin on runot omana ryhmänään ja tietokirjat olen myös erotellut omille hyllyilleen. Kertomakirjat olen yrittänyt järjestää niin, että dekkarit ovat kaikki samassa paikassa, fantasia omassaan jne. Ja saman kirjailijan kirjat ovat vierekkäin. Nyt en ole vähään aikaan tehnyt kirjahankintoja, joten tämä järjestys on pysynyt muutosta lähtien. Tosin kaikki kirjat eivät mahtuneet kirjahyllyihin, joten osa on kaapissa. Sinne laitoin ne, joista olen valmis luopumaan sitä mukaa, kun saan luettua ne.

  Järjestelyn tekee hankalaksi se, että hyllyt ovat syviä ns. mappihyllyjä, joten kirjat ovat kahdessa rivissä hyllyillä. Olisi ihanaa joskus asua sellaisessa asunnossa, johon mahtuu kunnollinen seinän pituinen kirjahylly, ihan vain kirjoja varten. Yksiössä se on vähän hankalaa, vaikka sinne olenkin saanut mahtumaan nuo kaksi hyllyä ja vielä kolmiosaisen kirjahyllyn, jonka ovat vallanneet DVD:ni.

  VastaaPoista
 5. Linkitän tänään muutamia kirjalllisia blogeja. Laittaisin sinutkin mukaan. Kai sopii? Olethan jatkamassa? Toivon, että jatkat, sillä kuka muu ajkaa kanssani Scarpettan?

  Laitoin tämän tähän kommenttiin, sillä en löytänyt sähköpotitietojasi mistään.

  VastaaPoista
 6. Kommenttini tulee viiveellä, mutta toki minut voi linkittää. Ja ei syytä huoleen, en ole lopettamassa, päivittäminen on vain jäänyt opiskelukiireiden jalkoihin. Nyt alkaa helpottaa tältä lukuvuodelta, päivityksiä on siis tulossa kohtapuoliin. :)

  VastaaPoista
 7. Ai niin ja Scarpettasta vielä, olen kuumeisesti yrittänyt saada viimeisintä suomennosta lainaan kirjastosta, mutta tuntuu olevan kokoajan menossa. Toivottavasti kohta tärppää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä