Patricia Cornwell: Kuolleiden kirja

Cornwellin Scarpetta -kirjat taisivat olla ensimmäisiä lukemiani sarjamurhaajadekkareita. Minun on täytynyt olla yläasteella lukiessani ensimmäisiä osia. En halua edes ajatella, miten kauan aikaa siitä on kulunut. Joka tapauksessa Scarpetta -sarja on ollut jo pitkään yksi suosikeistani. Täytyy tosin sanoa, että viime vuosina en ole ollut siitä yhtä innoissani kuin aiemmin. Lieneekö syynä sitten tason huonontuminen vai kyllästyminen vai mikä. Silti olen sitkeästi lukenut jokaisen uuden osan. Tämä on 15. Scarpetta -kirja, tämän jälkeen on jo ilmestynyt kaksi uutta osaa.

Kuolleiden kirjassa Kay Scarpetta on muuttanut Floridasta Charlestoneen, Pohjois-Carolinaan ja perustanut yksityisen rikospatologian laboratorion apunaan sisarentyttärensä Lucy ja Pete Marino. Joku ei kuitenkaan pidä Scarpettan tulosta kaupunkiin ja yrittää savustaa tämän pois. Samaan aikaan seuduilla näyttää olevan liikkeellä julma sarjamurhaaja, jonka jäljet johtavat Italiaan saakka. Kuvioita sotkee myös edellisestä kirjasta tuttu Marilyn Shelf, jolla on henkilökohtaista kaunaa Scarpettaa kohtaan.

Kyllähän tämän luki, mutta itseäni kiinnosti murhajutun sijaan enemmän se, mitä tutuille henkilöhahmoille kuuluu ja tapahtuu heidän henkilökohtaisessa elämässään. Ei siis mikään nappisuoritus, vaikka onnistuikin yllättämään muutamalla käänteellä lopussa. Ja eräiltä osin kirjan loppu jäi ärsyttävän avoimeksi, joten seuraava osa on tietenkin ihan pakko lukea.

Kommentit

  1. Kiva blogi sinulla. :) Kaikki arvostelut kivoja ja mukavan mittaisia. :>

    VastaaPoista
  2. Minä ja paras ystäväni olemme viettäneet moniaita jouluöitä Kay Scarpettan parissa. Se joulu, kun Scarpettaa ei ilmestynyt oli 'erilainen'. Muut dekkarit pystymme sopimaan, että kumpi kerää mitäkin ja sitten lainaamme toisillemme, mutta Scarpetan kanssa kaikki on toisin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä