Minette Walters: Mielen häiriöitä


Tämän jälkeen minulla on lukematta enää kaksi Waltersia (The Shape of Snakes ja The Chameleon's Shadow). Tulee haikea olo, kun ajattelen sitä. Toisaalta ensimmäisten Waltersieni lukemisesta on jo niin pitkä aika, että ne voisi lukea uudestaan.

Antropologi Jonathan Hughes kiinnostuu 70-luvulla isoäitinsä murhasta tuomitun jälkeenjääneen Howard Stampin tapauksesta ja alkaa tutkia sitä kirjaansa varten. Kunnanvaltuutettu George Gardener uskoo Howardin olleen syytön ja alkaa auttaa Jonathania tämän tutkimuksissa. Mutta oliko Howard tosiaan syytön? Ja jos näin oli, kuka oli oikea murhaaja?

Walters on jälleen punonut jännittävän ja yllätyksellisen juonen. Kirja oli pakko lukea nopeaan tahtiin loppuun. Mukana oli taas katkelmia uutisista sekä kirjan henkilöiden toisilleen lähettämiä sähköposteja, jotka täydensivät kerrontaa sopivasti. En tiedä enää miten kehua Waltersia, sillä tuntuu, että olen jo sanonut kaiken.

Kommentit

 1. Löysin juuri ensimmäistä kertaa blogiisi ja olikin ilo huomata, että olet lukenut samoja kirjoja kuin mitä itsekin! :)

  Minette Walters on yksi ehdottomista suosikkikirjailijoistani. Hänen kirjansa ovat aivan upeita niin juoneltaan, henkilöhahmoiltaan kuin yleiseltä kerronnaltaan.

  Tämä kyseinen kirja oli yksi niiztä monista esimerkeistä!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun löysit tänne! :)

  Walters on kyllä lajissaan ehdotonta kärkeä. Oikein harmittaa, että olen kohta lukenut kaikki hänen tähän mennessä julkaisemansa kirjat. Toivottavasti lisää on tulossa.

  VastaaPoista
 3. Täällä vielä yksi Walters-fani. En varmaan ole lukenut vielä kaikkia hänen kirjojaan, mutta suurimman osa kyllä.

  Minulla on muuten myös hyllyssäni tuo The Chameleon's Shadow, mutta en ole lukenut vielä sitä.

  VastaaPoista
 4. näihin on kyllä pakko tutustua... miten mä oon voinu missata koko Waltersin? nyt vaan lainaamaan.

  VastaaPoista
 5. Elegia: Olen venyttänyt ja venyttänyt noita kahden viimeisen Waltersini lukemista, mutta kohta on varmaan tartuttava niihin, kun mikään kirja ei ole nyt jaksanut suuremmin innostaa. Walters ei ainakaan petä koskaan. :)

  anni.m: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kannattaa tosiaan tutustua näihin. :)

  VastaaPoista
 6. Mielenhäiriöitä ei tavoittanut minua kuten Kuvanveistäjä, jota pidän Waltersin parhaana eikä kuten Häpeänaamio, joka on inun mielestäni hänen toiseksi paras. Kolmanneksi ottaisin EHKÄ Pirunketun...

  Anni, ethän sinä lue dekkareita?

  VastaaPoista
 7. Itse en pysty listaamaan Waltersin kirjoja paremmuusjärjestykseen, sillä ensimmäisten lukemisesta alkaa olla jo niin pitkä tovi aikaa, että pitäisi ottaa uusintakierros niiden osalta. Se voisikin olla mukava "kesälomaprojekti". :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää