Mark Haddon: Yöllisen koiran merkillinen tapaus

Ihan ensiksi on mainittava, että sain tämän kirjan luettavakseni Pihlajattarelta. Kyseessä on Bookcrossing -kirja, jonka aion vapauttaa lähiaikoina.

Kirja kertoo 15-vuotiaasta Christopherista, jolla on Aspergerin syndrooma. Matematiikka ja looginen päättely ovat Christopherille helppoja, sosiaaliset tilanteet eivät niinkään. Christopher ei osaa tulkita ihmisten erilaisia ilmeitä, hän ei pidä väkijoukoista, vieraista paikoista eikä koskettamisesta. Kohdatessaan itselleen epämieluisia ja pelottavia asioita ja tilanteita hänen tekee mieli käpertyä kerälle ja ulista rauhoittuakseen. Löydettyään naapurin koiran kuolleena, Christopher päättää selvittää mitä sille tapahtui. Etsiväntyö johdattaa Christopherin epätavallisiin tilanteisiin ja yllättäviin paikkoihin.

Tämä kirja oli erilainen eikä vähiten päähenkilönsä takia. Itse en (tietääkseni) tunne ketään jolla on Aspergerin syndrooma, mutta tiesin siitä jonkin verran entuudestaan. Tämä kirja antoi paremman kuvan siitä, miten Asperger-ihminen kokee maailman ja toiset ihmiset. Pidin kirjasta juuri sen erilaisuuden takia.


Kommentit

  1. Heips. Kivaa jos tykkäsit. Bookcrossaamisessa parasta on juuri se, että saattaa tutustua juttuihin, joihin ei muuten tutustuisi.

    VastaaPoista
  2. Hei. Tuo on ihan totta. Nyt pitää vain vapauttaa kirja johonkin sellaiseen paikkaan, josta joku sen varmasti löytää luettavakseen.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kiinnostavalta :) Taidan ottaa lukulistalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä