Marian Keyes: Rachel's Holiday


Rachel's Holiday jatkaa Walshin sisaruksista kertovaa sarjaa. Tällä kertaa vuorossa on siskoista kolmanneksi vanhin, Rachel. Olen pariinkin otteeseen aloittanut tätä kirjaa suomenkilisenä käännöksenä, mutta jättänyt kesken. Sain viimein itselleni alkuperäisteoksen ja sen kanssa ei ollut mitään ongelmia, vaan ensimmäiset sata sivua tuli luettua kuin huomaamatta. Eli en enää edes yritä lukea Keyesiä suomeksi.

Rachel Walsh asuu New Yorkissa ja keskittyy bilettämiseen, kunnes vahingossa otettu yliannostus pakottaa pysähtymään. Omasta mielestään Rachelillä ei ole huumeongelmaa ja yliannostuksenkin hän kuittaa pikkujuttuna, mutta läheiset ovat toista mieltä. Perhe pakottaa Rachelin Irlantiin ja suostuttelee hänet vieroitusklinikalle. Aluksi Rachel on innoissaan klinikalle menosta. Siellähän voi tavata kuuluisia rock- ja elokuvatähtiä ja muutenkin koko homman voi ottaa lomailun kannalta, sillä eihän hänellä mitään ongelmaa ole. Todellisuus paljastuu kuitenkin ihan toisenlaiseksi kuin Rachel on kuvitellut.

Aihe ei ollut mistään kevyimmästä päästä, mutta tämä oli kyllä hauskimpia huumeongelmasta lukemiani kirjoja. Pidin jälleen Keyesin huumorista ja hänen tyylistään. Hyvä osoitus siitä, miten raskaitakin asioita voi käsitellä huumorilla, mutta ottaa ne silti vakavasti. Vaikka Rachel itse kieltääkin ongelmansa, voi rivien välistä saada selvästi hyvinkin raadollisen kuvan tilanteesta. Pidin myös siitä, miten muihin siskoihin ja näiden elämään viitattiin. Erityisesti tietysti kiinnosti Watermelonin päähenkilön Claren sen hetkinen elämäntilanne, kun kirjan tapahtumista oli mennyt jo useampi vuosi. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä kirja.

Kommentit

  1. Suosikkini Marian Keyesin kirjoista! :) Luin tosin suomeksi, vaikka olen kuullut monen kehuvan kirjoja paremmiksi jos lukee ne englanniksi. Ehkäpä pitäisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaan lukea englanniksi. Ainakaan itselläni ei suomennosten lukeminen ole oikein onnistunut ja moni on tosiaan suositellut juuri englanniksi lukemista.

    VastaaPoista
  3. Hänen kirjat hirmu suosittuja Ruotsissa, kirppiksestä osta pokkareita pienellä rahalla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Blogi jää tauolle

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä