lauantai 14. marraskuuta 2009

Eppu Nuotio: Maksu

Meinasin luovuttaa Eppu Nuotion Pii Marin -dekkareiden lukemisen kokonaan Koston jälkeen. En pitänyt kirjasta kovinkaan paljoa, joten se ei houkutellut tarttumaan jatko-osiin. Toisin kuitenkin kävi. Päätin antaa vielä yhden mahdollisuuden ja lainasin Maksun. Onneksi, sillä se olikin jo paljon parempi. Tai ehkä Kostossa tökki sen aihe (en jaksa enää insesti- ja pedofilia -teemaa...).

Maksussa Piin vieraaksi tupsahtaa yllättäen pikkuveli Joel, jolla tuntuu olevan jotain salattavaa. Piin poliisimiesystävä Juha Heino puolestaan selvittää vaunuistaan takapihalta kadonneen vauvan tapausta, joka osoittautuu erittäin visaiseksi. Pii on mustasukkainen Heinon ja tämän työkaverin Reija Haukan läheisistä väleistä.

Tässä oli sopivassa suhteessa mysteeriä (tai rikoksen ratkontaa) ja ihmissuhteita. Pii Marin on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia dekkaripäähenkilöitä mitä kotimaisissa dekkareissa tällä hetkellä on. Tämä kirja palautti kiinnostukseni sarjaa kohtaan ja luin seuraavan osan heti perään.

½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.