Johan Theorin: Hämärän hetki

Lainasin tämän kirjan ihan takakannen perusteella, sen verran mielenkiintoiselta juoni vaikutti.

Julia Davidsson ei ole päässyt yli poikansa katoamisesta. Pikku Jens katosi jälkiä jättämättä 70-luvulla ja Julia elää yhä toivossa, että poika sittenkin olisi elossa. Yllättäen Julia saa puhelun isältään Gerlofilta, entiseltä merikapteenilta joka viettää eläkepäiviään vanhainkodissa Öölannissa. Gerlof kertoo uuden Jensin katoamiseen liittyvän johtolangan löytyneen ja pyytää tytärtään tulemaan Öölantiin. Julia matkustaa saarelle ja yhdessä isänsä kanssa he alkavat selvittää mitä pojalle tapahtui. Saarella kiertää huhu Nils Kantista, pelottavasta miehestä, joka katosi kauan sitten. Miehen väitetään yhä liikkuvan saarella, vaikka tämä on kuollut kauan ennen Jensin pojan katoamista. Julia ja Gerlof joutuvat pohtimaan onko Nils Kant yhä elossa ja liittyykö hän Jensin katoamiseen?

Kirja on ruotsalaisen Johan Theorinin esikoisdekkari ja lajissaan ihan pätevä. Tarina eroaa perusdekkarista siinä, että tarinan liikkeelle sysäävästä tapahtumasta on kulunut jo 20 vuotta eikä ole varmaa, että mitään rikosta on ensinkään tapahtunut. oikeastaan kaikki selviää vasta ihan lopussa. Julian ja Gerlofin tutkimusten lisäksi Nils Kantin elämää tämän lapsuudesta lähtien. Nämä jaksot taustoittavat tarinaa mielenkiintoisesti, sillä (sen veran voinen paljastaa) Nilsin vaiheet liityvät Jensin kohtaloon olennaisesti. Oman mielenkiintoisen lisänsä tuo miljöönä toimiva Öölanti, josta itse en ainakaan tiennyt juuri mitään. Tästä syystä tulee mieleen Ann Cleevesin mainio Shetlanti-sarja.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja koukuttava kirja, joka piti otteessaan loppusivuille saakka. Theorin sai muuten Lasiaivaimen vuonna 2008 ilmestyneestä niin ikään Öölantiin sijoittuvasta kirjastaan Yömyrksy.

½

Kommentit

 1. Moi, surffailin itseni tänne ja hokasin Hämärän hetken. Kumppanini äiti kuuluu kirjakerhoon ja unohtelee välillä palauttaa kuukauden kirjoja tai ostelee niitä muuten vain lahjaksi tietämättä niistä itse mitään. Hänen onnekseen nämä kirjat ovat usein olleet todella hyviä! Hämärän hetki oli yksi tällainen kirja. Viimeisille sivuille asti koukuttava!

  VastaaPoista
 2. Moi. Itse joskus harkinnut kirjakerhoon liittymistä, mutta en ole vielä kuitenkaan uskaltautunut. Harvemmin tulee ostettua ihan vastikään ilmestyneitä kirjoja vaan odottelen alennuksia tai metsästän divareista. Kirja oli tosiaan erittäin koukuttava ja odotan innolla jatko-osan lukemista.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli Johan Theorinin toinenkin kirja lainassa kirjastossa, mutta en saanut aikaiseksi luettua sitä, kun kesällä tosiaan oli omituinen lukuhaluttomuus. =/ Jospa jossain vaiheessa lainailisin sen uudelleen ja lukisin. =)

  VastaaPoista
 4. Luen juuri "Hämärän hetkeä", joka vaikuttaa hyvältä. "Yömyrskystä" pidin tavattomasti; minulla on aina ollut rakkaus kummitustarinoihin, ja "Yömyrskyssä" aaveita kulkee (toki myös "Hämärän hetkessä").

  Älkää säikähtälö; kyllä ne ovat myös dekkareita - ja lisäksi herättivät ainakin minussa kiinnostuksen Öölantiin, tuohon kirjojen mukaan ei-turistiseen saareen - kesäkausi pois lukien.

  VastaaPoista
 5. Mie en ole vielä tuota Yömyrskyä lukenut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 6. Siis kommentoin näitä kirjoja tänne, mutta kaikki on kai kadonnut bittitaivaaseen...Molemmat minun mielestäni hyviä. Yllättivät täysin. Niin taphtuu, kun ei odota mitään;-)Molemmat blogissani ja laitan kohta uusinnat, sillä kun on kovin kiire, ryhdyn Suomen televisioksi ja lähetän uusintoja.

  Kuka kertoi, että Theoronilta on tulossa uusi kirja, vai olenko nähnyt unta...

  VastaaPoista
 7. Pitääkin käydä lukemassa blogistasi näistä(kin) kirjoista. :) Ja pikainen tarkistus kertoi, että Theornilta on tulossa uusi kirja tänä vuonna, Blodläge. Kirja on tainnut jo ilmestyäkin, mutta odottelen suosiolla suomennosta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää