Jennifer Weiner: Rikoksia ja hiekkakakkuja

Ensin täytyy todeta, että tässä suomenkielisessä versiossa on aivan hirveä kansi. Jos en olisi lukenut Weinerilta aiemmin loistavaa Hyvä sängyssä -kirjaa en todellakaan olisi edes vilkaissut tätä kirjaa. Eli vinkkinä kustantamolle, ulkoasuun voisi panostaa hieman enemmän, huono sellainen voi karkottaa potentiaaliset lukijat. No onneksi sisältö sentään ei vastannut kantta.

Kate Klein asuu Upchurchin nukkumalähiössä kiireisen miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Kate ei istu lähiön täydellisiltä vaikuttavien superäitien joukkoon. Sitten lähiön unettavan rauhan rikkoo murha. Kate alkaa selvittää tapausta ystävänsä ja entisen ihastuksensa kanssa. Täydellisten kulissien takaa paljastuu kaikkea muuta kuin täydellisiä ihmisiä ja elämiä.

Hömppää maustettuna murhalla, toimi ainakin minulle. Pidän kovasti Weinerin tyylistä, hänen huumoristaan ja kaikin puolin epätäydellisistä päähenkilöistään. Loppu jäi kutkuttavan avoimeksi, ei rikoksen osalta, mutta muuten. Epätyypillistä hömppäkirjassa, mutta virkistävää. Ehkä tähän saadaan jatkoa. Sitä odotellessa aion metsästää käsiini Hyvä sängyssä -kirjan jatko-osan Certain Girls, jota ei ole vielä suomennettu. Onneksi kirja löytyy tästä huolimatta paikallisesta kirjastosta.

½

Kommentit

 1. No jo on korni nimi ja ruma kansi, tosin ei se ruotsiksikaan paljon parempi ole (Perfekta hemmafruar, eli Täydelliset kotirouvat...). Pidin muuten kyllä kirjasta, vaikka Hyvä sängyssä onkin se oma Weinerin suosikki. Siihen on vissiin luvassa jatkoakin, en tiedä onko jo ilmestynyt.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, eiköhän alkuperäisen nimen "Goodnight Nobody" olisi voinut kääntää jotenkin toisin.

  Tuon Hyvä sängyssä jatko-osa on Certain Girls, suomeksi sitä ei vielä löydy, en tiedä onko ruotsiksi jo käännetty. Aion saada käsiini tuon jossain vaiheessa, kiinnostaa tietää miten tarina jatkuu.

  VastaaPoista
 3. Okei, täytyy pitää tuo nimi mielessä. Haluan kyllä tietää miten tarina jatkuu, sen verran kovasti pidin alusta. Muuten, silloin kun Hyvä sängyssä oli vasta ilmestynyt ruotsiksi ja sen olin lukenut, kirjoitin Jennifer Weinerille sähköpostin ja sain jopa vastauksenkin :D Enpä tosin voi satavarmasti vannoa että se oli itse Jennifer joka vastasi :D

  VastaaPoista
 4. Heippa! Ajattelin vain ilmoitella, että omituinen parin kuukauden lukutaukoni on päättynyt ja olen syksyn tullen innostunut taas lukemaan kirjoja. Luetut.net ei tällä hetkellä kuitenkaan ole toiminnassa, koska uudessa kodissamme ei vielä toimi netti ja olen pyörittänyt Luetut.netia omalta kotipalvelimeltamme. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 5. Hei Mariel, kiva kuulla, että lukuinnostus on herännyt, ehdinkin jo kaipailla arvioitasi. Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

  Winterheart: On se hyvin voinut ollakin Jennifer. Jos tiedät Goodreads-sivuston, niin Jennifer on yksi kirjailijoista, jotka ovat liittyneet sinne ja hän näkyy myös kirjoittelevan blogia bloggerissa.

  VastaaPoista
 6. Huomasin, että sulla blogissasi ei ole Luetut.netin rss-tiedot päivittyneet, vaan siellä lukee yhä kaksi kuukautta sitten lukemani Stefan Merrill Blockin romaani. Tässä palvelinmuutoksen myötä syötteen osoite muuttui, joten jos haluat jatkossakin saada automaattisesti tiedot lukemistani kirjoista, päivitä siihen uusi rss-syötteen osoite. =)

  VastaaPoista
 7. Hyvä kun huomasit, itse en tajunnut ollenkaan! Nyt on päivitetty tuo syöte. :)

  VastaaPoista
 8. Tää kannen rumuus on tosiaan jotain käsittämätöntä. Pitääpä minunkin käydä etsimässä Goodreadsin sivuilta Weinerin kirjoituksia!

  VastaaPoista
 9. Joo, ei oikein mahdu ymmärrykseen, miten tuollainen kansi on voinut edes päästä läpi kustantamossa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Anonyymi kommentointi otettu käyttöön, katsotaan jos sanavahvistus riittäisi hillitsemään roskapostia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää