Liza Marklund: Uutispommi

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Pohjoismaisista dekkaristeista on ollut lukulistallani jo kauan, mutta vasta nyt sain aikaiseksi lukea tämän Annika Bengtzonista kertovan kirja, joka samalla avaa sarjan jossa tämä naistoimittaja on päähenkilönä.

Tukholman olympiastadionilla räjähtää pommi ja surmansa saa olympialaisten toimitusjohtaja Cristina Furhagen, josta kenelläkään ei tunnut olevan paha sanottavaa. Toiset pitävät pommi-iskua olympialaisia vastaan suunnattuna terroritekona, mutta Annika etsii syytä Cristinan henkilökohtaisesta elämästä. Uutispommissa Annika on vasta nimitetty Kvällspressen-lehden rikostoimituksen päälliköksi. Annikan päällikkyys ei tunnu miellyttävän kaikkia kollegoja ja hän joutuukin napit vastakkain muiden kanssa toistuvasti.

Marklund kirjoittaa sujuvasti ja koukuttavasti, eivät nämä ihan turhaan ole niin suosittuja kirjoja. Välillä tosin alkoi ärsyttämään Annikan ainainen kamppailu asemastaan toimituksessa vanhojen jäärien keskellä. Ja kansikuvasta täytyy sanoa, että eikö nyt olisi voinut keksiä jotain muuta kuin lätkäistä kirjailijan kasvokuvan siihen. Vali, vali, mutta aion kyllä lukea seuraavankin osan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leena Lander: Tummien perhosten koti

Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Niccolò Ammaniti: Minä en pelkää